Ak hľadáte recept na studenú zelenú gazpacho polievku, tu je jednoduchý a osviežujúci recept:
Zloženie:
- 1 uhorka
- 2 kôpky baby špenátu
- 1 zrelý avokádo
- 2 zelené papriky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
- 2 paradajky, nakrájané na kúsky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice šťavy z limetky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- mätové lístky na ozdobu
Studená gazpacho polievka (zelená)
Postup:
- Uhorku a avokádo olúpeme a nakrájame na kúsky.
- Nahromadíme baby špenát a pokrájame zelené papriky.
- Všetky prísady vložíme do mixéra.
- Pridáme nakrájanú papriku, paradajky, cibuľu a cesnak.
- Primiešame šťavu z limetky a olivový olej.
- Ochutíme soľou a čiernym korením, prípadne pridáme ďalšie korenie podľa chuti.
- Všetko dôkladne rozmixujeme, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
- Zmes prelejeme do misiek a podávame s mätovými lístkami na ozdobu.
Táto studená gazpacho polievka je ideálna na horúce letné dni a môže byť samostatným obedom alebo osviežujúcim predkrmom.