Tu je recept na tekvicovú polievku s macingovým mliekom:

Suroviny:

  • 1 stredná tekvica (hokaido alebo butternut), olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 400 ml macingového mlieka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

 

Tekvicová polievka – Mačingová

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým sa nezmäkne a nezačne zlatieť.
  2. Pridajte cesnak a kurkumu do hrnca a miešajte asi 1 minútu, kým sa cesnak nezačne opražovať a uvoľňovať vôňu.
  3. Pridajte tekvicu, macingové mlieko a zeleninový vývar. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  4. Privarte zmes do varu, potom znížte teplotu na nízky stupeň a nechajte polievku variť, kým tekvica nezmäkne (asi 15-20 minút).
  5. Odstavte polievku z ohňa a nechajte ju vychladnúť niekoľko minút.
  6. Použite mixér na hladké rozmixovanie polievky. Ak chcete dosiahnuť hladší výsledok, prelejte ju cez sito alebo ju ešte raz mixujte.
  7. Vráťte polievku do hrnca a znovu ju zohrejte na strednom ohni. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru, kým nezískate požadovanú konzistenciu.
  8. Podávajte polievku v miske, posypanú mletou rascou a ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte teplú a čerstvo pripravenú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *