Recept na bulharskú kuraciu polievku:

Suroviny:
– 500 g kuracie prsia (nakrájané na kocky)
– 2 cibule (nakrájané na drobno)
– 3 mrkvy (olúpané a nakrájané na kolieska)
– 2 zemiaky (olúpané a nakrájané na malé kocky)
– 1 červená paprika (olúpaná a nakrájaná na kocky)
– 1 zelená paprika (olúpaná a nakrájaná na kocky)
– 2 rajčiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
– 4 strúčiky cesnaku (nasekané na drobno)
– 1 ČL mleté sladké papriky
– 1 ČL mletej rasce
– 1 ČL tymiánu
– 1 l zeleninového vývaru
– 2 PL olivového oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na posypanie

 

Bulharská kuracia polievka recept

Postup:
1. V hrnci si zohrejeme olivový olej a speníme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.
2. Pridáme kuracie kúsky a restujeme ich, kým nezačnú meniť farbu.
3. Pridáme mletú sladkú papriku, rasce a tymián a premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozprestrelo.
4. Pridáme mrkvu, zemiaky, červenú a zelenú papriku a rajčiaky do hrnca. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme soľ a korenie podľa chuti.
5. Polievku varíme na strednom ohni asi 30 minút, kým sa zelenina zmäkne a kuracie mäso uvári.
6. Podávame polievku s posypanou petržlenovou vňaťou.

Táto bulharská kuracia polievka je plná chutí a skvelých ingrediencií. Skúste si ju pripraviť na obed alebo večeru a vychutnajte si unikátnu bulharskú kuchyňu!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *