Červená šošovica je vynikajúcim základom pre výrobu chutného a zdravého prívaroku. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 šálka červenej šošovice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (najlepšie červená), nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžička kariho prášku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Prívarok z červenej šošovice

Postup:

  1. V miske si dôkladne prepláchnite červenú šošovicu a nechajte ju stružku na chvíľu stráviť.
  2. Vo veľkej hrnci si zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu, kocky zemiakov a červenú papriku. Orestujte ich spolu asi 5 minút alebo kým zelenina nezmäkne.
  4. Pridajte červenú šošovicu, zeleninový vývar a kari prášok. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Nádobu s obsahom varíme na miernom ohni približne 20 – 25 minút, kým šošovica a zelenina nebudú mäkké.
  6. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.

Majte radosť pri varení a dobre sa najedzte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *