Tu je jednoduchý recept na halászlé:
Ingrediencie:
- 500 g filet z ryby (odporúčame šťuku alebo sumca)
- 1 cesnaková hlava
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice červenej papriky
- 1-2 kúsky čerstvej alebo sušenej ostré papriky (podľa chuti)
- soľ podľa chuti
- 1 liter rybieho vývaru (alebo voda)
- čerstvá petržlenová vňať
Polievka halászlé recept
Príprava:
- Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
- V hrnci rozohrejeme olej na strednej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujeme, kým sa cibuľa nezjemní.
- Znížte teplotu a pridajte červenú papriku. Opatrne premiešajte, aby sa nepripálila!
- Pridajte rybí filet a ostrú papriku a opražte ich z každej strany niekoľko minút.
- Zalejte rybím vývarom (alebo vodou) a varte 15-20 minút, kým sa ryba nezmäkne.
- Podľa chuti osolíme.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!