Polievka halászlé recept

Tu je jednoduchý recept na halászlé:

Ingrediencie:

  • 500 g filet z ryby (odporúčame šťuku alebo sumca)
  • 1 cesnaková hlava
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice červenej papriky
  • 1-2 kúsky čerstvej alebo sušenej ostré papriky (podľa chuti)
  • soľ podľa chuti
  • 1 liter rybieho vývaru (alebo voda)
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Polievka halászlé recept

Príprava:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej na strednej teplote.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a restujeme, kým sa cibuľa nezjemní.
  4. Znížte teplotu a pridajte červenú papriku. Opatrne premiešajte, aby sa nepripálila!
  5. Pridajte rybí filet a ostrú papriku a opražte ich z každej strany niekoľko minút.
  6. Zalejte rybím vývarom (alebo vodou) a varte 15-20 minút, kým sa ryba nezmäkne.
  7. Podľa chuti osolíme.
  8. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *