Polievka hokkaido - tekvica

Hokkaido tekvica je vynikajúcou základnou surovinou na prípravu polievky. Tu je jednoduchý a chutný recept na hokkaido tekvicovú polievku:

Suroviny:

  • 1 stredne veľká hokkaido tekvica (asi 1 kg)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • na podávanie: kyslá smotana, koriander

 

Polievka hokkaido – tekvica

Postup:

  1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme semien a nakrájame ju na menšie kocky.
  2. V hrnci zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezhnednú a nezmäknú.
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu a orestujeme ju pár minút.
  4. Do hrnca pridáme zeleninový vývar, kurkumu a škoricu. Premiešame a privedieme k varu.
  5. Po varu znížime teplotu, zakryjeme hrniec a necháme polievku variť asi 20-30 minút, kým sa tekvica zmäkne.
  6. Použijeme mixér na jemné rozdrvovanie polievky. Ak chceme hladšiu konzistenciu, môžeme ju prejsť cez jemné sitko alebo použiť mixér na vyššie nastavenie.
  7. Polievku dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  8. Polievku môžeme servírovať s lyžičkou kyslej smotany a posypať jemne nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *