Ingrediencie:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 struky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– 2 lyžice kyslej smotany
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiaková polievka na kyslo – Varecha

Postup:
1. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a vložte do hrnca s vodou. Variť zemiaky až do mäkkosti.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky a orestujte na panvici s olejom.
3. Pridajte k orestovanej cibuľi a cesnaku mletú sladkú a červenú papriku a nechajte orestovať ešte pár minút.
4. Keď sú zemiaky uvarené, rozmixujte ich spolu s orestovanou zmesou a pridajte kyslú smotanu. Premiešajte do hladka.
5. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
6. Podávajte zemiakovú polievku na kyslo s ozdobenou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *