Na výrobu polievky z bravčových kostí budete potrebovať:

– 500 g bravčových kostí
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 1 petržlenovú koreň
– 1 polievkovú lyžicu oleja
– soľ, korenie
– petržlenovú vňať
– 1,5 – 2 litrov vody

 

Polievka z bravčových kostí

Postup:

1. Bravčové kosti dôkladne očistite pod tečúcou vodou a vložte ich do hrnca. Zalejte ich vodou a privedte k varu.

2. Počas varu odstraňujte pena, ktorá sa objaví na povrchu vody.

3. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, olúpanú a nakrájanú mrkvu a petržlenovú koreň. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

4. Polievku nechajte variť na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, až kým sa nevyradia z kostí všetky chute.

5. Po varení polievku precedte cez sitko, aby ste odstránili z kostí a zeleniny s vytrieďte z vývaru, alebo aby ste dostali čistú polievku.

6. Pred podávaním ozdobte polievku nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobre chutí s chlebom a kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *