Na výrobu polievky z bravčových kostí budete potrebovať:
– 500 g bravčových kostí
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 1 petržlenovú koreň
– 1 polievkovú lyžicu oleja
– soľ, korenie
– petržlenovú vňať
– 1,5 – 2 litrov vody
Polievka z bravčových kostí
Postup:
1. Bravčové kosti dôkladne očistite pod tečúcou vodou a vložte ich do hrnca. Zalejte ich vodou a privedte k varu.
2. Počas varu odstraňujte pena, ktorá sa objaví na povrchu vody.
3. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, olúpanú a nakrájanú mrkvu a petržlenovú koreň. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
4. Polievku nechajte variť na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, až kým sa nevyradia z kostí všetky chute.
5. Po varení polievku precedte cez sitko, aby ste odstránili z kostí a zeleniny s vytrieďte z vývaru, alebo aby ste dostali čistú polievku.
6. Pred podávaním ozdobte polievku nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobre chutí s chlebom a kyslou smotanou. Dobrú chuť!