Hríbová krémová polievka

Hríbová krémová polievka ako z reštaurácie.

Ingrediencie:

  • 500 g čerstvých húb (hríbky, žampióny)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hríbová krémová polievka

Postup:

  1. Huby očistíme a nasekáme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kocky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme dozlatista.
  3. Pridáme nasekané huby a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým nezmäknú a zahustnú.
  4. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
  6. Vývar zohrejeme v hrnci a pridáme do neho hribovú zmes.
  7. Varíme asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
  8. Pridáme smotanu na varenie a ďalšie 2-3 minúty varíme.
  9. Polievku podávame zohriatu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *