Hríbová krémová polievka ako z reštaurácie.
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých húb (hríbky, žampióny)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 polievkové lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Hríbová krémová polievka
Postup:
- Huby očistíme a nasekáme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kocky.
- Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme dozlatista.
- Pridáme nasekané huby a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým nezmäknú a zahustnú.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
- Vývar zohrejeme v hrnci a pridáme do neho hribovú zmes.
- Varíme asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
- Pridáme smotanu na varenie a ďalšie 2-3 minúty varíme.
- Polievku podávame zohriatu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!