Polievka s medvedím cesnakom

Recept na polievku s medvedím cesnakom:

Čo budeme potrebovať:
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na kostičky
– 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
– 500 g medvedieho cesnaku, nasekaného
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Polievka s medvedím cesnakom

Postup:
1. Na stredne rozohriatej panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju približne 5 minút, kým nezmäkne.

2. Potom pridajte cesnakové plátky a medvedí cesnak. Pokračujte v dusení ďalších 5 minút, až kým cesnak nezmäkne a nezačne voňať.

3. Následne pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes povariť. Potom znížte teplotu a pomaly varte ďalších 10-15 minút.

4. Použite mixér na dôkladné rozmixovanie polievky. Následne ju preceďte cez sitko, aby ste odstránili hrubé časti cesnaku.

Ľahký hruškový koláčik

Ľahký hruškový koláčik

Čítať viac »

5. Vráťte polievku opäť do hrnca a primiešajte smotanu na šľahanie. Dobre zamiešajte a znova ju zohrievajte na nízkej teplote, avšak nevarte.

6. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čerstvo mletým korením.

7. Podávajte polievku v miskách a ozdobte ju troškou čerstvej petržlenovej vňate.

Tento pokrm je veľmi chutný a skvelý na zahriatie v chladných dňoch. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *