Syrová pomazánka s majonézou

 

Súhrn ingrediencií:

  • 200 g tvrdého syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 4 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný na drobno)
  • 1 čajová lyžička horčice
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky v prášku
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Syrová nátierka s majonézou

Návod na prípravu:

  1. Tvrdý syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  2. V priestrannej miske spojte nastrúhaný syr, majonézu, nasekaný cesnak, horčicu a mletú papriku.
  3. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie dôkladne spojili.
  4. Otestujte chuť a v prípade potreby pridajte soľ a korenie podľa svojich preferencií.
  5. Ak preferujete hladšiu konzistenciu, môžete nátierku rozmixovať pomocou mixéra alebo ponorného mixéra.
  6. Premiestnite nátierku do uzatváracej nádoby a nechajte ju odpočívať v chladničke minimálne hodinu, aby sa chute prepojili.
  7. Podávajte syrovú nátierku s majonézou na čerstvom chlebe, rožku alebo ako dip k zeleninovým plátkom.

Tento recept je veľmi jednoduchý, a syrová nátierka s majonézou predstavuje skvelú voľbu na rôzne príležitosti, či už ide o piknik, večierok alebo len tak ako občerstvenie. Prajeme vám dobrú chuť!

Syrová pomazánka s majonézou-2

Kuracie prsia s nivou a šunkou

Kuracie prsia s nivou a šunkou

Čítať viac »

2) Syrová pomazánka s majonézou

Syrová nátierka s cesnakom patrí medzi obľúbené a jednoduché recepty, ktoré sú ideálne na chlebíčky, jednohubky alebo len tak na pečive. Nepochybne je skvelým doplnkom pre každý stôl. V nasledujúcom texte vám predstavíme recept na túto chutnú nátierku, ktorá vám určite spríjemní chuťové zážitky.

Ingrediencie na syrovú nátierku

Na prípravu syrovej nátierky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 200 g jemného syra (podobne ako tvaroh alebo krémový syr)
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g masla (dôkladne zmäknutého)
– Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
– Čerstvá pažítka alebo petržlen na dekoráciu.

Návod na prípravu

1. Začnite prípravou všetkých potrebných surovín.
2. V miske spojte zmäknuté maslo so syrom a dôkladne premiešajte pomocou vidličky alebo mixéra.
3. Následne pridajte jemne nasekaný cesnak a upravte chuť soľou a čiernym korením. Nátierku dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny prenikali.
4. Ak preferujete pikantnejší nádych, môžete pridať viac cesnaku podľa vlastného uváženia.
5. Nakoniec premiestnite nátierku do servírovacej misky a ozdobte nasekanou pažítkou alebo petržlenom.
6. Podávajte s čerstvým chlebom, krekrom, alebo zeleninou. Užite si túto lahodnú syrovú nátierku s cesnakom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Jožka píše:

    Klasicku syrovu robím často, ale nikdy by mi nenapadlo pridať aj majonézu. Krásne to zjemnilo chuť, odporúčam

  2. Andrea32 píše:

    Článok bol veľmi zaujímavý a recept je jednoduchý na prípravu. Určite vyskúšam, zdá sa byť chutný.

  3. Silvester43 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, tento druh syrovej pomazánky som ešte neskúšal. Myslím, že bude chuti.