Syrová pomazánka s pažitkou

 

Toto je recept na syrovú pomazánku s pažítkou:

Budeme potrebovať:

  • 200 g tvrdého syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 50 g masla
  • 2 lyžice nastrúhanej pažítky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Syrová pomazánka s pažitkou

Postup:

  1. Tvrdý syr nastrúhajte na jemno.
  2. V miske spojte nastrúhaný syr, zmäknuté maslo, pažítku, rozdrvený cesnak a citrónovú šťavu.
  3. Starostlivo premiešajte, kým nezískate hladkú a krémovú textúru.
  4. Ochuťte a pridajte soľ a korenie podľa preferencií.
  5. Hotovú pomazánku presuňte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte ju v chladničke aspoň na hodinu, aby sa chute dobre skombinovali.

Túto syrovú pomazánku s pažítkou môžete podávať na čerstvom chlebe, vyprážanom pečive alebo ju využiť ako dip pre zeleninu. Prajeme dobrú chuť!

Syrová pomazánka s pažitkou-2

Super recepty na kuracie štvrte

Super recepty na kuracie štvrte

Čítať viac »

2) Syrová pomazánka s pažitkou

Syrová pomazánka s pažitkou je obľúbenou delikatesou na chlebíky, ale aj ako príloha k rôznym jedlám. Nie je len chutná, ale tiež veľmi jednoduchá na prípravu. V tomto článku vám predstavíme osvedčený recept, ktorý vás určite osloví.

Ingrediencie na syrovú pomazánku

Na prípravu syrovej pomazánky s pažitkou budete potrebovať nasledovné zložky:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam alebo gouda)
  • 100 g masla (zmäknutého)
  • 2 – 3 lyžice kyslej smotany
  • 1 hrst čerstvej pažitky (nasekanej)
  • soľ a korenie podľa vlastných preferencií

Postup prípravy

Príprava syrovej pomazánky je veľmi jednoduchá. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Do misky vložte zmäknuté maslo, jemný tvaroh a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešajte pomocou mixéra do hladkej textúry.
  2. Pridajte strúhaný syr a nasekanú pažítku. Miešajte, až kým sa všetky ingrediencie dokonale nespoja.
  3. Ochuťte soľou a korením podľa svojich preferencií. Ak máte záujem, môžete pridať aj ďalšie bylinky na posilnenie chuti.

Syrová pomazánka s pažitkou je vynikajúca ako nátierka na chlieb alebo ako dip pre zeleninu. Užite si jej jedinečnú chuť a prineste si k stolu kúsok prírody s čerstvou pažitkou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Marta píše:

    Kazda pomazanka je stále super nápad. A takáto rýchla syrová natretá na bagetkach ako jednohubky bola uzasna, spravená večer a už jej niet????????

  2. Kvetoslava Mecir píše:

    Recept na syrovú pomazánku s pažítkou je úžasný! Veľmi jednoduchý na prípravu a chutný. Určite ho vyskúšam.

  3. Npirosova píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Myslím, že toto budem často pripravovať. Veľmi som sa tešila, keď som našla tento článok.

  4. Cjurik píše:

    Recept na syrovú pomazánku s pažítkou znie skvelo! Určite si ho vyskúšam, vďaka za zdieľanie.

  5. Kornel Simonovic píše:

    Syrová pomazánka s pažitkou je obľúbenou pochúťkou na chlebíky, alebo ako príloha k rôznym jedlám. Je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu. V tomto článku vám prinesieme osvedčený recept, ktorý vás určite nadchne.