Zapekané chlebíky v rúre

Zapekaný chlebík predstavuje skvelú alternatívu pre rýchlu a chutnú večeru. Jeho príprava v rúre je veľmi jednoduchá, stačí sa riadiť nasledujúcimi krokmi:

  1. Na začiatok si pripravte potrebné suroviny. Budete potrebovať chlebíky (napríklad bagety alebo rožky), ktoré nakrájate na plátky o hrúbke približne 1-2 cm. Následne si pripravte plnku podľa vlastného gusta, ako sú syr, šunka, zelenina ako paradajky alebo papriky a bylinky.
  2. Na prvom kroku predhrejte rúru na teplotu asi 180 °C.
  3. Na plech alebo do pekáča aplikujte trochu olivového oleja alebo potrite jemnou vrstvou masla, aby sa chlebíky neprilepili.
  4. Rozmiestnite plátky nakrájaných chlebíkov na plech alebo do pekáča.
  5. Na každý chlebík naneste zvolenú plnku. Môžete si vytvoriť rôzne kombinácie na základe vašich preferencií.
  6. Vložte pripravené chlebíky do predhriatej rúry a pečte ich približne 10-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a syr sa neroztaví.
  7. Upečené zapekané chlebíky môžete podávať samostatne ako predkrm, alebo ich skombinovať s prílohami, ako sú polievka alebo šalát.

 

Zapekané chlebíky v rúre

Prajem vám dobrú chuť!

Sviečková na smotane recept

Sviečková na smotane recept

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *