Ako dlho dusime vykostené kuracie stehná na perkelt?

Na prípravu vykostených kuracích stehien na perkelt odporúčam dusiť ich približne 1,5 – 2 hodiny. Tento čas je dostatočný na to, aby mäso bolo jemné, šťavnaté a dobre premočené v omáčke.

Pamätajte si, že je dôležité pravidelne miešať a kontrolovať stav mäsa počas dusenia. Ak chcete mäso ešte mäkšie, môžete predĺžiť čas dusenia podľa vašej preferencie. Užite si lahodný perkelt!

 

 

2)

Pri príprave kuracieho perkeltu je dôležité, aby stehná boli dostatočne mäkké a šťavnaté. Vykostené kuracie stehná dusíme zvyčajne približne 30 až 45 minút, v závislosti od veľkosti kusov a intenzity tepla. Proces by mal prebiehať na stredne nízkej teplote, aby sa mäso varilo pomaly a rovnomerne.

Najprv je dobré stehná krátko oprážiť na oleji, aby získali zlatistú farbu a chuť. Následne pridajte cibuľu, cesnak a korenie podľa chuti, a potom ich poduste spolu, kým cibuľa nezmäkne. Po pridaní tekutiny (napríklad vývaru alebo paradajkovej šťavy) zakryte hrniec a nechajte mäso dusiť.

Je dôležité občas skontrolovať, či sa nezačína pripaľovať, a v prípade potreby pridať viac tekutiny. Po 30 minútach môžete mäso skontrolovať – mali by ste byť schopní ho jednoducho nahmatať alebo roztrhať vidlicou. Ak je potrebné, môžete variť ešte niekoľko minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

Takto pripravený perkelt sa podáva najčastejšie s knedľou, ryžou alebo cestovinami a určite poteší každého milovníka dobrého jedla!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Karul Tibor píše:

    Ďakujem za skvelý tip! Nikdy neviem, ako dlho mám mäso dusiť, takže tvoje odporúčania mi veľmi pomohli.

  2. Usindlerova píše:

    Tvoj recept na kurací perkelt znie skvele! Určite ho vyskúšam tento víkend, ďakujem!

  3. Albina95 píše:

    Nechápem sa veľmi do varenia, ale tvoje návody sú veľmi jasné a zrozumiteľné. Ďakujem!

  4. Rus Bohumir píše:

    Môj obľúbený recept na perkelt! Tento krok za krokom sprievodca je presne to, čo som potreboval. Môžem už cítiť vôňu kuracieho perkeltu!

  5. MäsoLáska píše:

    Tento recept na perkelt je skvelý! Dusiť kuracie stehná tak dlho je určite tajomstvo, aby boli šťavnaté a plné chuti. Už sa teším, ako ho pripravím pre rodinu. Ďakujem za tipy!

  6. Kuchárik123 píše:

    Super návod! Nikdy by ma nenapadlo dusiť kuracie stehná tak dlho. Som si istý, že výsledok bude fantastický. Určite vyskúšam a pridám aj nejaké svoje obľúbené koreniny!

  7. ChutnýKamarát píše:

    Wow, toto vyzerá ako perfektný recept! Rád varím a tento perkelt určite zaradím do svojho jedálnička. Vďaka za tipy ohľadom dusenia, určite sa to oplatí!

  8. JasnáHviezda píše:

    Ďakujem za úžasný recept na perkelt! Dlhé dusenie je presne to, čo som potreboval vedieť. Teším sa na tú božskú chuť! Určite to vyskúšam už tento víkend.

  9. ŠťavnatýChef píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý hľadám! Milujem mäkké a šťavnaté mäso a dlhé dusenie znie úžasne. Určite sa mi podarí pripraviť skvelý pokrm pre moju rodinu.

  10. VarenieSrdcom píše:

    Perfektný návod na prípravu kuracieho perkeltu! Znie to jednoducho a chutne, už teraz cítim tú arómu. Teším sa, že môžem potešiť svojich blízkych s týmto jedlom.

  11. PohodovýVarič píše:

    “Joj, aké lákavé! Takáto kombinácia chutí musí byť fantastická. Veľmi sa mi páči tvoj prístup k vareniu – znie to veľmi jednoducho a efektívne. Určite vyskúšam tvoje rady pri dusení.”

  12. $uperRybka píše:

    “Skvelý tip na prípravu kuracieho perkeltu! Už mám chuť na dobré jedlo. A ak pridám aj nejakú zeleninku, bude to úplná bomba!”

  13. "ZlatáPohoda" píše:

    “Vďaka za skvelý recept! Kuracie stehno je moje obľúbené mäso a dlhšie dusenie určite dodá lahodnú chuť. Už sa neviem dočkať, keď ho pripravím.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *