Ako dlho má byť v rúre kuracie mäso?

Kuracie mäso by malo byť pečené v rúre podľa odporúčaní pre bezpečné teploty mäsa.

Odporúčaná vnútorná teplota pre kuracie mäso je 75°C (167°F).
Postačí približne 45 minút. 

Táto teplota zaisťuje, že mäso je dostatočne uvarené a bezpečné na konzumáciu.

 

Dĺžka pečenia kuracieho mäsa v rúre závisí od niekoľkých faktorov, ako sú typ a veľkosť mäsa, ako aj teplota, na ktorej ho pečieme. Tu sú niektoré základné pokyny:

  1. Kuracie prsia: Kuracie prsia bez kostí a kože sa pečú približne 20-30 minút pri teplote 200 °C. Pri pečení sa odporúča mäso skontrolovať, aby sa zabezpečilo, že je dôkladne prepečené, a vnútorná teplota dosiahla minimálne 75 °C.

  2. Kuracie stehná a nohy: Tieto časti sú o niečo robustnejšie a vyžadujú dlhší čas pečenia. Pečú sa asi 30-40 minút pri teplote 200 °C, alebo až 50-60 minút pri nižšej teplote (napríklad 180 °C), aby si zachovali šťavnatosť.

  3. Celé kurča: Ak pečiete celé kurča, počítajte s približne 1,5 až 2 hodinami pečenia pri teplote 180-190 °C. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C, najlepšie v oblasti hrudníka a stehien.

  4. Marinovanie a obalovanie: Ak je mäso marinované alebo obalené v strúhanke, môže sa čas pečenia líšiť. V takýchto prípadoch je dobré sledovať, ako sa mäso varí, a skontrolovať jeho vnútornú teplotu.

Pri pečení je dôležité nielen dodržiavať odporúčané časy, ale aj pravidelne kontrolovať stav mäsa. Použitím teplomeru na mäso zabezpečíte, že je kurča bezpečne prepečené a stále šťavnaté. Ak si nie ste istí, nechajte mäso odpočívať po vybratí z rúry aspoň 5-10 minút, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.

Pečenie kuracieho mäsa je skvelý spôsob, ako si pripraviť chutný a výživný pokrm. S týmito pokynmi môžete dosiahnuť vynikajúce výsledky!

Podobné príspevky

69 Komentárov

  1. Ivan píše:

    Od dnes sa riadim len podľa tohto receptu. Masko bolo skvele a rychlo zmyzlo z tanierov. Ďakujem za nápad.

  2. Ejani píše:

    Dobre som sa poučil, teraz už viem, ako správne upiecť kuracie mäso. Ďakujem!

  3. Esarova píše:

    Ďakujem za užitočné informácie! Teraz budem mať istotu, že kuracie mäso bude vždy dobre prepečené.

  4. Rzelenayova píše:

    Nádherný návod, veľmi mi to pomohlo. Ďakujem!

  5. Bublinkova123 píše:

    Super tipy! Nikdy som nevedel, ako dlho piecť kurča. Teraz to určite vyskúšam! Vďaka za radu!

  6. Rybicky2020 píše:

    Tento článok je fakt skvelý! Nevedel som, že kuracie prsia treba piecť tak krátko. Určite to skúsim!

  7. KocurikMiau píše:

    Ďakujem za užitočné informácie! Pečené kurča je môj obľúbený pokrm a teraz viem, ako ho urobiť dokonale.

  8. SlnieckovaDusa píše:

    Wow, to sú presne rady, ktoré som potreboval. Teplota a čas sú naozaj dôležité! Určite sa budem riadiť vašimi odporúčaniami.

  9. PandaLaska píše:

    Veľmi užitočné informácie! Teraz sa nebojím piecť kurča a vždy skontrolujem teplotu. Ďakujem!

  10. ZelenyJablcko píše:

    Perfektné rady na pečenie! Už sa teším na večeru s kuracím mäsom. Dúfam, že bude šťavnaté!

  11. CokoladovaPohadka píše:

    ‘Kuracie mäso pečené podľa týchto rád bude určite výnimočné! Rada skúšam nové recepty a toto je skvelý návod.

  12. _Hlava_17 píše:

    ‘Fajn článok! Je dobré vedieť správne časy pečenia. Moje kurča nikdy nebolo také chutné ako teraz!’

  13. _Mačka_Miška píše:

    ‘Ďakujem za super tipy! Pečenie kuracieho mäsa ma prestalo desiť. Budem si dávať pozor na teplotu.’

  14. _LáskyplnýKrálik píše:

    ‘Výborný článok s jasnými radami! Kurča z rúry bude u nás doma hitom. Vďaka!’

  15. Jozko123 píše:

    Skvelé rady! Nikdy som nevedel, že by som mal kontrolovať teplotu mäsa. Teraz sa určite vyhnem suchému kuraciemu mäsu. Ďakujem za tipy!

  16. Kocurik77 píše:

    Super článok! Pečenie kuracieho mäsa sa mi vždy zdalo zložité, ale tieto jednoduché pokyny to uľahčujú. Už sa teším na večeru!

  17. MackoPuf píše:

    Veľmi užitočné informácie! Teraz viem, ako pripraviť šťavnaté kuracie mäso bez obáv. Rád si to vyskúšam doma!

  18. ZuzanaK píše:

    Ďakujem za tipy na pečenie! Nikdy som si nemyslela, že správna teplota je tak dôležitá. Budem sa riadiť vašimi radami!

  19. Petrik55 píše:

    Perfektné! Vždy som mal problém s pečením kuracieho mäsa, ale teraz to skúsim podľa týchto odporúčaní. Určite to dopadne výborne!

  20. Bublina34 píše:

    Wow, také jednoduché a pritom efektívne rady! Určite skúsim marinovanie a sledovanie teploty. Teším sa na výsledok!

  21. FunkyMonkey píše:

    Tento článok ma naozaj inšpiroval! Pečenie kurčaťa bude teraz oveľa zábavnejšie a chutnejšie. Ďakujem za skvelé tipy!

  22. StaryRybnik píše:

    …pečenie je moja vášeň a tieto rady sú presne to, čo som potreboval! Nielenže sa naučím správnu teplotu, ale aj ako udržať šťavnatosť mäsa.

    1. @Drobcek88 píše:

      …súhlasím so všetkým, čo si napísal! Tieto tipy sú užitočné pre každého kuchára.

    2. #MisoCool píše:

      …aj ja plánujem vyskúšať tieto odporúčania a verím, že moje kurča bude konečne dokonalé.

  23. MäsoLover99 píše:

    Super rady! Nikdy som nevedel, ako dlho piecť kuracie mäso. Určite to vyskúšam, lebo sa mi už zbiehajú sliny pri predstave šťavnatého kuraťa. Ďakujem za tipy!

    1. Kuchárik123 píše:

      Aj ja sa teším na pečené kura! Určite to bude skvelé jedlo na nedeľu.

    2. JankoVečera píše:

      Mám rád kuracie prsia a tieto časy sú presne to, čo som potreboval vedieť!

  24. Pálenka56 píše:

    Perfektný návod na pečenie! Vždy som mal obavy, že bude mäso suhé, ale teraz už viem, ako na to. Ďakujem!

  25. KurčaFan píše:

    Milujem pečené kurča! Vaše tipy sú veľmi užitočné a určite ich využijem pri varení.

  26. SvetloDňa píše:

    Toto je presne článok, ktorý som potreboval! Už sa neviem dočkať nedeľnej večere s rodinou.

  27. _KuraKráľ_ píše:

    “Pečenie celého kuraťa” znie úžasne! Vďaka za podrobnosti o teplote a čase pečenia.

  28. _JednoducháReceptura_ píše:

    “Dĺžka pečenia” je vždy otázka pre mňa. Teraz už viem, čo robiť a ako dosiahnuť dokonalosť!

  29. _ChutnyRecept_ píše:

    “Marinovanie” robí zázraky s chuťou! Určite to vyskúšam na najbližšej rodinnej oslave.

    1. _VarenieSrdcom_ píše:

      “Vnútorná teplota” je pre mňa kľúčová. Veľmi si vážim tieto rady!

    2. ZdenkaCibula píše:

      Skvelé rady, určite ich využijem nabudúce pri varení!

  30. MačkaZelená píše:

    Pečenie kuracieho mäsa je skutočne jednoduché a chutné! Som nadšený z týchto tipov!

  31. PohodovýKuchár píše:

    Znie to fantasticky! Nezabudnem si kúpiť dobrý teplomer na mäso.

  32. ŠéfKuchárEma píše:

    Tento článok mi otvoril oči ohľadom pečenia kuraťa! Ďakujem za skvelé informácie!

  33. Kocúrik123 píše:

    Super rady! Nikdy som nevedel, že je potrebné kontrolovať vnútornú teplotu. Kuracie mäso pečiem často, ale teraz to urobím s väčšou istotou. Ďakujem za tipy, určite ich využijem pri ďalšom varení!

  34. PečenýZemiak píše:

    Veľmi užitočný článok! Odporúčaná teplota a časy sú presne to, čo som potreboval vedieť. Teraz sa už nebojím piecť kurča, vždy mám obavy, či je dostatočne prepečené. Vďaka za skvelé informácie!

  35. Cukríček píše:

    Jasné a jednoduché rady na pečenie! Milujem kuracie mäso a tieto tipy mi určite pomôžu pri príprave chutného jedla. Cítim sa teraz istejšie v kuchyni. Ďakujem za zdieľanie týchto praktických informácií!

  36. RybkaMorska píše:

    Tento článok je super! Som si istá, že s týmito radami budem piecť kuracie mäso perfektne! Teplota a čas sú dôležité, aby sme sa vyhli zdraviu škodlivým baktériám. Určite vyskúšam vaše tipy pri najbližšej večeri.

  37. Snehulienka98 píše:

    Výborný článok plný užitočných informácií! Pečenie kuracieho mäsa môže byť náročné, ale s týmito odporúčaniami to zvládnem bez problémov. Teším sa na skvelé jedlo a rodinné stretnutia pri stole!

  38. FialovýMotýlik píše:

    Ďakujem za tento fantastický návod na pečenie kuracieho mäsa! Vždy som mal strach z toho, či je dostatočne prepečené. Teraz viem presne ako postupovať a výsledok bude určite vynikajúci!

  39. SlnečnýDníček píše:

    ‘Kuracie mäso’ je moja obľúbená surovina na varenie! Tento článok mi poskytol presné pokyny, ktoré budem dodržiavať pri každom pečení. Som nadšený z toho, aké chutné jedlá môžem pripraviť pre moju rodinu.

  40. _Jablčko_ píše:

    ‘Úžasný článok!’ Ako niekto, kto miluje variť, ocenujem detailné pokyny ohľadom teploty a času pečenia kuracieho mäsa. Tieto tipy mi pomôžu pripraviť zdravšie jedlá bez strachu o bezpečnosť.

  41. _Vtáčik82_ píše:

    ‘Toto sú presne tie informácie!’ ktoré som hľadal! Pečiem kurča pravidelne a tieto rady sú veľmi užitočné pre zaistenie dokonalého výsledku každýkrát. Budem sa nimi riadiť od teraz!

  42. _Bublinka_67_ píše:

    ‘Skvelé rady pre každého kuchára!’ Odporúčania ohľadom teplôt a času sú presné a užitočné. Veľmi sa teším na moje ďalšie varenie s týmito novými znalosťami o príprave kuracieho mäsa.

  43. Kocúr123 píše:

    Pečenie kuracieho mäsa je super! Odporúčaná teplota 75°C je presne to, čo potrebujeme. Chcem vyskúšať pečenie celého kurčaťa na víkend. Dúfam, že to bude šťavnaté a chutné! Vďaka za tipy!

  44. MiskaKafe píše:

    Veľmi užitočné informácie o pečení kuracieho mäsa! Nikdy som si nebola istá, ako dlho ho piecť. Teraz viem, že 45 minút stačí na bezpečnosť. Rada sa podelím s rodinou o tieto rady!

  45. ZelenáRybka píše:

    Skvelý článok! Pečenie kuracieho mäsa je jedna z mojich obľúbených činností v kuchyni. Teplota 200 °C a kontrola vnútorného tepla sú presne to, čo potrebujem vedieť. Ďakujem za inšpiráciu!

  46. HlavaFazuľa píše:

    Jasné pokyny na pečenie kuracieho mäsa ma nadchli! Určite vyskúšam vaše odporúčania pre marinovanie. Pečenie môže byť zábava, ak vieme, čo robíme. Teším sa na výsledok!

  47. Drobček28 píše:

    Tento článok mi pomohol! Nevedela som, že celé kurča treba piecť tak dlho. Vďaka za jednoduché rady! Určite skúsim piecť niečo špeciálne pre rodinu tento víkend.

  48. Slniečko2000 píše:

    Wow, aké užitočné rady o pečení! Odporúčania pre rôzne časti kurčaťa sú veľmi praktické. Zajtra chcem pripraviť niečo chutné a zdravé pre seba a priateľov. Ďakujem za inšpiráciu!

  49. Bublina33 píše:

    ‘Kuracie stehná’ sú mojou obľúbenou časťou a vaša informácia o ich príprave je skvelá! Pečenie pri nižšej teplote je dobrý nápad na zachovanie šťavnatosti. Teším sa na nové recepty!

  50. !VeselýŠarkan! píše:

    ‘Pečenie kuracieho mäsa’ je skutočne umenie! Odporúčania sú jasné a presné, určite sa nimi budem riadiť pri ďalšom varení. Teším sa na šťavnaté jedlo plné chuti!

  51. _Mrkva_45_ píše:

    ‘Dĺžka pečenia’ ma vždy mátla! Po prečítaní vášho článku mám konečne jasno. Sledovať vnútornú teplotu je veľmi dôležité a ja určite skúsim aj marinovanie podľa vašich rád.

  52. #Radoslav# píše:

    ‘Kuracie prsia bez kostí’ sú môj obľúbený recept a vaše pokyny sú presne to, čo potrebujem vedieť. Ďakujem za cenné informácie, ktoré mi uľahčia varenie doma!

  53. Macko123 píše:

    Veľmi dobré rady! Nikdy som si nebol istý, akú teplotu nastaviť na kuracie mäso. Teraz viem, že 75°C je ideálne. Pečenie v rúre je fakt jednoduché a s týmito tipmi to bude ešte lepšie!

  54. SlovenskáKuchyňa píše:

    Ďakujem za tento skvelý článok! Upečené kuracie mäso je pre mňa vždy výzvou. S vašimi pokynmi to určite zvládnem! Teším sa na to, ako si pripravím voňavé a šťavnaté jedlo pre rodinu.

  55. RybkaNaTanieri píše:

    Super tipy! Nikdy som nevedel, že celé kurča sa pečie tak dlho. Určite vyskúšam vašu radu o odpočinku po pečení. Myslím, že šťavy budú chutnejšie! Pečenie bude teraz zábava!

  56. ChutnáPorcia píše:

    Tento článok mi otvoril oči! Vždy som mal strach z pečenia kuracieho mäsa, ale s presnými časmi a teplotami sa cítim oveľa istejšie. Ďakujem za tieto užitočné informácie!

  57. KuraciaMágia píše:

    Úžasné rady! Ešte nikdy som nemal tak presné pokyny na pečenie kuracieho mäsa. Naozaj sa teším na výsledok a verím, že moje jedlo bude chutné ako nikdy predtým!

  58. PohodovýKuchár píše:

    Skvelý článok plný užitočných informácií! Teraz viem, čo mám robiť, keď chcem pripraviť dokonale upečené kurča. Všetko je jasne vysvetlené a veľmi motivujúce!

  59. ZlatáRyba píše:

    ‘Kuracie prsia’ sú moja obľúbená časť mäsa a s vašimi radami ich konečne upečiem správne. Veľmi ma potešilo dozvedieť sa o teplote a dobe pečenia. Ďakujem za inšpiráciu!

  60. 'MňamMňam' píše:

    ‘Pečenie je moja vášeň’ a tento článok ma motivoval ešte viac! Presne som vedel, čo robím zle pri príprave kurčaťa. Ďakujem za cenné rady o teplote aj marinovaní!

  61. 'ŠťavnatýPohľad' píše:

    ‘Konečne niekto dal dokopy tieto skvelé informácie!’ Odporúčania sú veľmi užitočné a znie to jednoducho! Teším sa na svoj ďalší pokus o pečenie kuracieho mäsa podľa vašich rád.

  62. 'JednoducháKuchyňa' píše:

    ‘Kuracie mäso’ je fantastické jedlo a s týmito radami ho určite zvládnem pripraviť perfektne! Určite vyskúšam vaše odporúčania ohľadom času pečenia aj kontrolovania teploty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *