Akékoľvek zrelé mango môžete pripraviť nasledujúcim spôsobom:
- Zaobstarajte si ostrý nôž a prácu vykonávajúcu dosku na krájanie.
- Opláchnite mango pod tečúcou vodou a osušte ho suchým utierkou.
- Položte mango na dosku a jednou rukou ho pevne držte.
- S druhou rukou odstrihnite vrchnú časť manga, pričom sa snažte zredukovať odrezané mäso, aby čo najviac zostalo na plode, a nezašlo na kôstku.
- Pomocou noža prechádzajte po stranách manga a postupne odrezávajte pásy ovocia. Snažte sa, aby ste sa priblížili čo najbližšie ku kôstke a minimalizovali tak stratu ovocia.
- Odstráňte mango pás z dosky a opakujte postup na druhej strane.
- Ak potrebujete, môžete ešte vyrezať prípadné zvyšky mäsa okolo kôstkovej časti.
Akým spôsobom nakrájať mango?
Aj keď je tento spôsob najzvyčajnejší, mango môžete pripraviť aj rôznymi inými metódami, ako sú kocky, plátky alebo pomocou vidličky, do ktorej zapichnete pás mango. Je dôležité mať na pamäti, že pri manipulácii s nožom je potrebná opatrnosť a zabezpečenie bezpečného pracovného prostredia.