Ak hľadáte podrobnejší návod na prípravu gulášu, tu je rozšírený postup:

  1. Pripravte si všetky potrebné ingrediencie:
  • 500 g hovädzieho mäsa (štvrtcov, plecí, hrudiek) alebo bravčového mäsa (plece, krk)
  • 2 stredne veľké cibuľky, nasekané nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 červené papriky, nasekané na prúžky
  • 2 paradajky, olúpané a nasekané na drobné kocky
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • paprika na posypanie
  • olej na varenie

 

Ako pripraviť guláš?

  1. Mäso nakrájajte na kocky. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte cibuľku do zlatista. Potom pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezmizne ružová farba. Pri pečení mäsa pridajte trochu soli a korenia.
  2. Pridajte cesnak, papriky a paradajky do hrnca s mäsom. Ďalej pridajte sladkú a mletú červenú papriku. Premiešajte všetko dohromady, aby sa korenie a zelenina rovnomerne rozmiešali.
  3. Nalejte do hrnca dostatok vody, aby zakryla všetky ingrediencie. Uzatvorte hrniec viečkom a nechajte guláš variť na miernom ohni asi 1,5 až 2 hodiny. V priebehu varenia občas premiešajte a pridajte vodu, ak je to potrebné.
  4. Po 1,5 až 2 hodinách pridajte do hrnca nakrájané zemiaky. Pokračujte varením, kým sa mäso a zemiaky úplne neuvária a guláš nezhustne. Ak je potrebné, pridajte do guláša v priebehu varenia ďalšiu vodu, aby sa zaručilo, že mäso a zemiaky sú dostatočne zmäknuté.
  5. Pred podávaním môžete guláš dochutiť soľou a korením podľa svojho vkusu. Môžete ho tiež na záver posypať štipkou papriky pre zvýraznenie vône a farby.
  6. Guláš podávajte s knedľou, kyslou smotanou alebo so špeciálnym slovenským rajčinovým chlebom. Môžete ho tiež podávať s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že sa vám tento podrobnejší návod na prípravu gulášu páčil. Nech sa vám darí a nech vám tento chutný jed vždy dobre chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *