Jahnacie rebierka sú výbornou voľbou pre milovníkov jahňacieho mäsa. Tu je jednoduchý recept na prípravu jahnacích rebierok:

Suroviny:

  • 800 g jahnacích rebierok
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 lyžica sušenej mäty
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Ako pripraviť jahňacie rebierka

Postup:

  1. Jahnacie rebierka si nechajte rozdeliť na porcie. Ak sú príliš mastné, odstráňte nadbytočný tuk.
  2. Prehrejte rúru na 180°C.
  3. Na plech na pečenie vložte papier na pečenie a položte naň jahnacie rebierka.
  4. Každú porciu jemne potrite olivovým olejom a posypte cesnakom, rozmarínom, mätou, soľou a korením.
  5. Pripravené rebierka pečte vo vyhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nebude mäso šťavnaté a dobre prepečené.
  6. Po upečení ich nechajte krátko oddýchnuť pred podávaním.

Môžete ich podávať spolu s prílohou, ako sú napríklad pečené zemiaky a zelenina, alebo si ich vychutnajte samotné. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *