Koľko sa varí kukurica

Samozrejme, tu je článok na tému “Ako variť kukuricu” s cieľovým počtom 300 slov:

Ako variť kukuricu: Jednoduché a chutné spôsoby prípravy

Kukurica je jedno z najobľúbenejších letných občerstvení. Svojimi sladkými, šťavnatými zrnami je dokonalá priloha k mnohým jedlám alebo môže byť samostatnou pochúťkou. Ak sa chcete dozvedieť, ako varíme kukuricu, máme pre vás niekoľko jednoduchých a chutných spôsobov jej prípravy.

1. Tradičný spôsob varenia

Prvý a najjednoduchší spôsob prípravy kukurice je varenie. Postup je nasledovný:

  1. Kukuricu ošúpeme a odstránime z nej vlákna.
  2. V hrnci privedieme vodu k varu.
  3. Do vriacej vody pridáme kukuricu a varíme ju asi 10-15 minút, kým nezmäkne.
  4. Po uvarení kukuricu vyberieme z horúcej vody a podávame ju ešte teplú. Môžeme ju podservírovať so soľou a maslom podľa chuti.

2. Kukurica na grile

Ak máte radi o niečo výraznejší a grilovaný chuť kukurice, môžete ju pripraviť na grile. Postupujte takto:

  1. Kukuricu ošúpeme a odstránime z nej vlákna.
  2. Namočíme kukuricu do vody na približne 30 minút.
  3. Po namočení kukuricu osožíme a vytrieť ju utierkou, aby sa osušila.
  4. Rozohrejeme gril na strednú teplotu.
  5. Kukuricu vložíme na gril a grilujeme ju asi 10-15 minút, pravidelne ju obracajúc, kým nezískame zlatohnedú farbu a jemnú škvrnitú textúru.

3. Kukurica na pare

Ak preferujete zdravší spôsob prípravy kukurice, môžete vyskúšať varenie na pare. Postup je nasledovný:

  1. Kukuricu ošúpeme a odstránime z nej vlákna.
  2. Do hrnca pridáme dostatok vody a privedieme ju k varu v pare.
  3. Kukuricu umiestnime do sitka alebo parného koša hrnca.
  4. Zatvoríme hrniec a varíme kukuricu v pare asi 15-20 minút, kým nezmäkne.
  5. Po uvarení kukuricu vyberieme a podávame ju ešte teplú. Môžeme ju posypať mletým korením alebo poliať citrónovou šťavou na zvýraznenie chuti.

Tieto spôsoby prípravy kukurice sú všetky jednoduché a lahodné. Môžete si vybrať ten, ktorý sa vám najviac páči, a vychutnať si čerstvú a chutnú kukuricu kedykoľvek si budete želať!

Nakoľko je tento článok vytvorený vopred a nemám presné informácie o vašich preferenciách, odporúčam vždy dodržiavať pokyny na balení kukurice alebo sa poradiť s miestnymi kuchármi, ak máte konkrétne otázky týkajúce sa prípravy kukurice.

Ak máte ďalšie otázky alebo nejasnosti, neváhajte sa na mňa obrátiť. Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • Čerstvá kukurica (kukurica na klasy) – množstvo podľa preferencie
  • Soľ – podľa chuti
  • Cukor (voliteľné) – na dochutenie
  • Maslo (voliteľné) – na podávanie

Postup:

  1. Príprava kukurice:

    • Zoberte čerstvé klasy kukurice a odstráňte z nich všetky listy a vlákna. Klas môžete upraviť na požadovanú dĺžku, ak je to potrebné.
  2. Varenie:

    • Naplňte veľký hrniec vodou a pridajte štipku soli (môžete pridať aj lyžičku cukru, čo pomôže zvýrazniť chuť).
    • Priveďte vodu do varu.
  3. Varenie kukurice:

    • Keď voda začne vrieť, vložte do nej pripravené klasy kukurice.
    • Kukuricu varte 7 až 10 minút, kým nezmäkne. Doba varenia závisí od čerstvosti kukurice – čím je čerstvejšia, tým kratšie sa varí.
  4. Kontrola zrelosti:

    • Po 7 minútach je dobré klas vytiahnuť a vyskúšať, či je dostatočne mäkký. Ak nie, varte ešte 2-3 minúty.
  5. Podávanie:

    • Po uvarení kukuricu vytiahnite z vody a nechajte trochu odkvapkať.
    • Podávajte horúcu, môžete ju natierať maslom a posypať soľou podľa chuti.

Tip:

  • Varíte kukuricu vo veľkom množstve? Nezabudnite pridať do vody viac soli pre lepšiu chuť.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *