Ak chcete pripraviť amarant, nasledujte tieto kroky:

  1. Namočte amarant: Pred začatím prípravy amarantu ho dôkladne opláchnite vo vode. Potom ho nechajte namočený vo vode asi 30 minút a následne prepláchnite čistou vodou.
  2. Pridajte vodu a soľ: Do hrnca pridajte 1 časť amarantu a 2 časti vody. Ak chcete, môžete tiež pridať štipku soli pre vylepšenie chuti.
  3. Varte na miernom ohni: Hrnec s amarantom postavte na sporák a zohrejte ho na miernom ohni. Ak sa voda začne urýchlene variť, znížte oheň a varte amarant pokojne asi 20 – 25 minút, alebo až kým voda nie je úplne absorbovaná.
  4. Nechajte odstáť: Po uvarení nechajte amarant odstáť vo vypnutej rúre 5 až 10 minút, aby sa dokončil proces vstrebávania vody.
  5. Primiešajte ďalšie prísady: Ak chcete, môžete do hotového amarantu pridať ďalšie prísady, ako sú orechy, sušené ovocie, med alebo škoricu. Primiešajte ich dobre, aby sa zlúčili s amarantom.
  6. Servírujte a vychutnajte si: Hotový amarant môžete podávať ako prílohu k jedlu, alebo ho môžete použiť ako základ pre rôzne jedlá, ako sú polievky, šaláty alebo bochníky. Vychutnajte si svoju amarantovú chuťovku!

 

Ako pripraviť Amarant?

Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete viac informácií, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *