Pripraviť mladé zemiaky je pomerne jednoduché. Tu je postup:

  1. Začni tým, že dôkladne umyješ mladé zemiaky pod tečúcou vodou. Ošípanie nie je nevyhnutné, pretože ich kvalitnú kôru môžeš jesť.
  2. Do veľkého hrnca s osolenou vodou pridaj mladé zemiaky a priveď ich k vareniu.
  3. Po dosiahnutí varu zníž stupnica na strednú úroveň a var zemiaky asi 15-20 minút, alebo kým sa nezmäknú. Skontroluj, či sú už hotové, vkladaním vidličky do zemiakov – malo by sa ľahko vkladať.
  4. Keď sú mladé zemiaky uvariť, scedíme vodu a necháme ich chvíľu vychladnúť.
  5. Kedykoľvek je možné, vydrhneme pokožku pomocou vrecka alebo rukavice (mladá pokožka je veľmi tenká a ľahko ju dáme strhnúť).
  6. A hotovo! Máš svoje čerstvé, vyprahnuté mladé zemiaky. Môžeš ich servírovať ako prílohu k mäsu alebo ktorémukoľvek pokrmu, ktorý si si pripravil.

 

Ako pripraviť mladé zemiaky?

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *