Ako upiecť mäkké medovníčky?

Maľé medovníčky sú skvelým dezertom, ktorý si môžete pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept na mäkké medovníčky:

Zložky:

  • 125 g masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 vajce
  • 3 lyžice medu
  • 300 g múky
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletého škorice
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • štipka soli

 

Ako upiecť mäkké medovníčky?

Postup:

  1. V miske zmiešajte maslo a hnedý cukor dohladka.
  2. Pridajte vajce a med, a ďalej miešajte, kým sa zmes nezjednotí.
  3. Vo veľkej miske si zmiešajte múku, sódu bikarbónu, škoricu, korenie a soľ.
  4. Pomaly pridávajte suché zložky do zmesi s maslom a cukrom, miešajte do vzniku hladkej cesta.
  5. Zakryte cesto a dajte ho na niekoľko hodín do chladničky odpočinúť.
  6. Po vychladnutí cesta si predhrejte rúru na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.
  7. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 5 mm a vykrajujte z neho rôzne tvary.
  8. Položte vykrojené medovníčky na plech a pečte približne 8-10 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
  9. Nechajte vychladnúť na plechu a potom môžete medovníčky zdobiť podľa svojho vkusu.

Dúfam, že si vychutnáte tieto lahodné mäkké medovníčky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *