Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 vajce
– 20 g droždia
– 70 g cukru
– 250 ml mlieka
– 100 g masla
– štipka soli
– citrónová kôra
– vanilkový cukor
– rum
– sušené ovocie (hrozienka, sušené marhule, sušené jahody)

 

Ako upiecť veľkonočnú pásku?

Postup:
1. Rozpustite droždie v teplom mlieku s cukrom a nechajte kým nevykvasí.
2. Do múky pridajte rozpustené maslo, vajce, kvások, štipku soli, citrónovú kôru, vanilkový cukor a rum. Vypracujte hladké cesto.
3. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste pokiaľ sa nezdvojnásobí.
4. Do kysnutého cesta pridajte nakrájané sušené ovocie a opäť vypracujte cesto.
5. Cesto dajte na plech vyložený pečiacim papierom a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
6. Pasku upečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút, kým nezíská zlatohnedú farbu.
7. Po upečení nechajte pasku vychladnúť a podávajte ako sviatočnú sladkú pochúťku.

Similar Posts

One Comment

  1. Julia píše:

    Mne ju vždy robila moja babka. Teraz už s nami nie je, tak prvý rok to musím zvládnuť sama.
    Celkom sa na to aj teším.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *