Ako krájať mäso po vlákne?

“Vláknovanie” je technika krájania mäsa, ktorá sa používa na rezanie mäsa proti smeru vlákien. Túto techniku môžete využiť pri príprave rôznych druhov mäsa, ako napríklad grilovaného kuracieho prsia alebo pečenej hovädziej panenky. Postupujte nasledovne:

  1. Pripravte si ostrý nôž s dlhou čepeľou na krájanie mäsa.
  2. Nechajte mäso pred začatím krájania oddýchnuť, aby sa šťava rovnomerne rozpustila.
  3. Priložte nôž k okrajom mäsa a krájajte proti smeru vlákien.
  4. Držte nôž pod uhlom približne 45 stupňov a robte rovnomerné pohyby krájania.
  5. Ak je mäso tenké, môžete použiť priame rezy.
  6. Pokračujte v krájaní po celej ploche mäsa a pamätajte si, že cieľom je krájanie proti vláknam.
  7. Hotové kúsky mäsa budú mať vláknitú štruktúru a budú sa ľahko rozpadávať.

 

Ako krájať mäso po vlákne?

Týmto spôsobom sa zabezpečí, že mäso zostane šťavnaté a mäkké. Nezabudnite pravidelne ostrieť váš nôž, aby bolo krájanie čo najefektívnejšie.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *