Ak chcete pripraviť vatovec, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Získajte potrebné suroviny:
- 2 až 3 šálky múky
- 1 lyžicu prášku do pečiva
- ½ šálky cukru
- ½ lyžičky soli
- 2 vajcia
- ¼ šálky roztopeného masla alebo oleja
- 1 šálku mlieka
- 1 lyžičku vanilkového extraktu (voliteľné)
Ako pripraviť vatovec?
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
- V druhej miske vymiešajte vajcia, roztopené maslo (alebo olej), mlieko a vanilkový extrakt.
- Pridajte mokré zložky do suchých a miešajte len do spojenia. Dôkladne miešanie by mohlo spôsobiť, že váš vatovec bude príliš ťažký.
- Rozohrejte vafľový plech alebo utrieste svoju wafeľovú fritézu a potrite ju tenkou vrstvou oleja alebo masla.
- Na stredne vysokej teplote nalejte cesto na plech. Ak používate wafeľovú fritézu, postupujte podľa inštrukcií výrobcu.
- Pečte vatovec, kým nie je zlatohnedý a pevný na dotyk.
- Vyberte vatovec z plechu a podávajte horúci s sieťovaným cukrom alebo obľúbeným džemom. Môžete ho tiež ozdobiť šľahačkou alebo ovocím.
Pripomíname, že táto je len jedna z variantov prípravy vatovca a že sa môže líšiť od iných receptov. Vychutnajte si vaše výsledky!