Ako pripraviť vatovec?

Ak chcete pripraviť vatovec, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Získajte potrebné suroviny:

     

    • 2 až 3 šálky múky
    • 1 lyžicu prášku do pečiva
    • ½ šálky cukru
    • ½ lyžičky soli
    • 2 vajcia
    • ¼ šálky roztopeného masla alebo oleja
    • 1 šálku mlieka
    • 1 lyžičku vanilkového extraktu (voliteľné)

 

Ako pripraviť vatovec?

  1. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V druhej miske vymiešajte vajcia, roztopené maslo (alebo olej), mlieko a vanilkový extrakt.
  3. Pridajte mokré zložky do suchých a miešajte len do spojenia. Dôkladne miešanie by mohlo spôsobiť, že váš vatovec bude príliš ťažký.
  4. Rozohrejte vafľový plech alebo utrieste svoju wafeľovú fritézu a potrite ju tenkou vrstvou oleja alebo masla.
  5. Na stredne vysokej teplote nalejte cesto na plech. Ak používate wafeľovú fritézu, postupujte podľa inštrukcií výrobcu.
  6. Pečte vatovec, kým nie je zlatohnedý a pevný na dotyk.
  7. Vyberte vatovec z plechu a podávajte horúci s sieťovaným cukrom alebo obľúbeným džemom. Môžete ho tiež ozdobiť šľahačkou alebo ovocím.

Pripomíname, že táto je len jedna z variantov prípravy vatovca a že sa môže líšiť od iných receptov. Vychutnajte si vaše výsledky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *