Ako pripraviť údeny tempeh?

Ak chcete pripraviť údený tempeh, nasledujte tieto kroky:

  1. Kúpte si čerstvý tempeh – je to fermentovaný sójový produkt, ktorý nájdete v mnohých obchodoch so zdravou výživou alebo potravinárskej sekcií s tofu.
  2. Nakrájajte tempeh na plátky, hrubšie alebo tenšie, podľa vášich preferencií.
  3. Pripravte marinádu: zmiešajte sojovú omáčku, med, čerstvú citrónovú šťavu, mletý korenie a hĺbkové korenie podľa chuti.
  4. Vložte plátky tempehu do misky a obložte ich marinádou. Dajte im aspoň 30 minút, aby sa marináda vsákla.
  5. Zatiaľ dokončite pripravenie udiarne. Ak nemáte udiareň, môžete použiť hrniec so sitom a pokrievkou. Prineste vodu v hrnci do varu a umiestnite sitko s tempehom nad vriacu vodu.
  6. Zakryte hrniec alebo udiacu nádobu a nechajte tempeh udiť po dobu 30 až 45 minút. Týmto spôsobom absorbuje tempeh príjemnú, dymovú chuť.
  7. Po udení nechajte tempeh vychladnúť a použite ho na prípravu jedál podľa vlastného výberu, napríklad ho môžete pridať do sendvičov, šalátov alebo wokov.

 

Ako pripraviť údeny tempeh?

Výsledkom by mal byť jemne dymový tempeh so šťavnatou chuťou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *