Ako pripraviť fazuľové struky?

Fazuľové struky je možné pripraviť nasledujúcim spôsobom:

  1. Príprava fazuľových strúh:

     

    • Najskôr fazuľové struky dôkladne umyte pod tečúcou vodou.
    • Potom ich nakrájajte na menšie kúsky, približne 2-3 cm dlhé.
  2. Varenie fazuľových strúh:

     

    • Do hrnca nalejte dostatok vody a pridajte soľ podľa chuti.
    • Rozvrstvite fazuľové struky do vriacej vody a varte ich na miernom ohni približne 6-8 minút, alebo kým nebudú mäkké, ale stále s trochou al dente textúry.
    • Ak sa voda nadmieru odparí, pridajte trochu viac vody.
  3. Ochutenie a servírovanie:

     

    • Po varení fazuľové strúhy opláchnite pod studenou vodou a nechajte ich odkvapkať.
    • Podľa chuti ich môžete podávať samotné ako prílohu alebo ich využiť v rôznych receptoch, napríklad v šalátoch, polievkach alebo prívarkoch.

 

Ako pripraviť fazuľové struky?

Pamätajte, že doba varenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti a čerstvosti fazuľových strúh. Odporúčam pravidelne kontrolovať ich mäkkosť počas varenia. Dobrú chuť!

Príprava fazuľových strukov je jednoduchá a rýchla, a ponúka množstvo možností na ich spracovanie. Fazuľové struky sú nielen chutné, ale aj výživné, plné vitamínov a vlákniny. Tu je niekoľko krokov a tipov, ako si ich pripraviť:

1. Výber strukov

Pretože fazuľové struky sú najčastejšie podávané čerstvé, vyberte si tie, ktoré sú jasne zelené, pevné a bez znakov hniloby alebo žltnutia. Mladé a tenké struky majú tendenciu byť krehkejšie a chuťovo lepšie.

2. Umývanie a príprava

Predtým, ako začnete s varením, dôkladne umyte fazuľové struky pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty a pesticide. Odstráňte konce strukov a pokiaľ sú väčšie, môžete ich aj prekrojiť na menšie kusy.

3. Varovanie

Existuje niekoľko spôsobov, ako uvariť fazuľové struky:

  • Varenie vo vode: Vložte struky do hrnca s osolenou vodou a priveďte k varu. Varte ich 5 až 10 minút, kým nezmäknú, ale ostanú chrumkavé. Na záver ich sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.

  • Restovanie: Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte fazuľové struky a restujte ich na strednom ohni asi 5-7 minút do zlatista. Môžete pridať cesnak, cibuľu alebo rôzne koreniny pre zvýraznenie chuti.

  • Parenie: Ideálna metóda na zachovanie výživných látok. Vložte struky do parného hrnca a varte ich asi 7-10 minút.

4. Dochutenie

Fazuľové struky sú skvelým základom. Po uvarení ich dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou alebo bylinkami ako je petržlen, tymián alebo bazalka. Môžete ich tiež podávať s maslom alebo olivovým olejom.

5. Podávanie

Fazuľové struky sú chutným a zdravým prílohou k mäsu, rybám alebo ako súčasť vegetariánskych jedál. Môžete ich podávať teplé alebo studené v šalátoch.

Záver

Príprava fazuľových strukov nevyžaduje veľa času ani zložitých postupov. Sú veľmi všestranné a môžu obohatiť vaše jedlá o chuť i výživové hodnoty. Experimentujte s rôznymi spôsobmi prípravy a dochucovania a objavujte nové kombinácie chutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *