Aj ja sa snažím civičiť a viem že nutričné hodnoty vajíčok sú pre mňa podstatné a aj kvôli tomu, že mám prísnu dietu.
Vajcia nutričné hodnoty
NUTRIČNÉ HODNOTY
Energetická hodnota | 625 kJ |
kcal | 148 |
Bielkoviny | 13 g |
Sacharidy | 0,8 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | – |
Cukry | 0,3 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 2 g |
Transmastné kyseliny | – |
Mononenasýtené | – |
Polonenasýtené | – |
Cholesterol | – |
Soľ | 3 g |
Voda | – |
Vápnik | – |
PHE | 620 mg |
Vajcia si pripravujem na rôzne spôsoby minimálne tak trikárt do týždňa. Manžel ich s detmi konzumujú niekedy aj častejšie. Milujeme ich na tvrdo, na mäkko alebo len tak v polievke či k mäso. Pošírované vajíčka nemôžu chýbať s octom a hriankami. Ideálne príprava vajíčka neexistuje. Každý ho milujem inak no všetci sa zhodneme, že je to úžastná potravina. Stačí si vyššie na webe vyhľdať slovo vajíčko, s vajíčkom alebo iné varianty. A web vám nájdete desiatky mojích domácich receptov.
NUTRIČNÉ HODNOTY
- Energetická hodnota: 625 kJ (148 kcal)
- Bielkoviny: 13 g
- Sacharidy: 0,8 g
- Tuky: 10 g
- Vláknina: –
- Cukry: 0,3 g
- Nasýtené mastné kyseliny: 2 g
- Transmastné kyseliny: –
- Mononenasýtené: –
- Polonenasýtené: –
- Cholesterol: –
- Soľ: 3 g
- Voda: –
- Vápnik: –
- PHE: 620 mg
Vajcia sú skvelým zdrojom bielkovín a majú relatívne nízky obsah sacharidov. Sú bohaté na tuky, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu tela. Je však dôležité dbať na množstvo konzumovaných vajec, najmä ak máte prísnu diétu. Množstvo vajec, ktoré môžete konzumovať, a frekvencia ich konzumácie by malo byť individuálne prispôsobené vašim potrebám a zdravotnému stavu.