Bravčové stehno po juhoslovansky je jedno z tradičných jedál z Balkánu, ktoré sa v Slovensku tiež veľmi obľúbilo. Tento chutný pokrm sa pripravuje z bravčového mäsa, ktoré sa marinuje v rôznych koreninách a olejoch, aby získalo bohatú chuť a šťavnatosť.

Podľa štandardného receptu sa bravčové stehno najprv očistí a nakrája na tenké plátky. Potom sa marinuje v zmesi olivového oleja, cesnaku, červenej papriky, mletého korenia a soli. Mäso sa nechá odpočívať aspoň niekoľko hodín, aby sa dobre prenikli doň všetky chute.

 

Bravčové stehno po juhoslovansky – kalórie

Po marinovaní sa bravčové stehno opatrne opraží na panvici alebo grile, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezačnú sa krásne krútiť. Po upečení sa stehno podáva s dusenými zeleninou alebo zemiakmi, aby vznikol komplexný a lahodný pokrm.

Kalorická hodnota bravčového stehna po juhoslovansky sa môže líšiť v závislosti od spôsobu prípravy a príloh, ale približný priemer sa pohybuje okolo 300-400 kalórií na porciu.

Tento jednoduchý a chutný recept je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov mäsa a exotických chute z Balkánu. Skúste ho pripraviť doma a určite sa vám bude páčiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *