Ako pripraviť filety zo zubáča?

Ako pripraviť filety zo zubáca:

Ingrediencie:

  • 4 filety zo zubáca
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Garšónka masla
  • Čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen, tymián, rozmarín)

 

Ako pripraviť filety zo zubáča?

Postup:

  1. Filety zo zubáca pred prípravou nechajte nech sa dostanú na izbovú teplotu. Opláchnite ich a osušte kuchynským papierom.
  2. Na ťažkej panvici na strednom ohni zahrejte olivový olej.
  3. Filety zo zubáca osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Rovnomerne ich pokvapkajte olivovým olejom.
  4. Panvicu dôkladne zahrejte, až kým nebude olej horúci. Príložte filety na panvicu.
  5. Smažte ich na strednom ohni 3-4 minúty z oboch strán, až kým nebudú pekne sfarbené a šťavnaté. Pri smažení môžete podľa potreby pridať maslo, aby sa filety nespálili.
  6. Keď sú filety hotové, nechajte ich odpočívať 2-3 minúty, aby sa šťava vnútri rovnomerne rozložila.
  7. Pred podávaním ich ozdobte čerstvými bylinkami ako petržlen, tymián alebo rozmarín.

Môžete ich servírovať s opečenými zemiakmi, dusenou zeleninou alebo najobľúbenejšou prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

 

2)

Príprava filetov zo zubáča je jednoduchý proces, ktorý si môže osvojiť aj začiatočník. Zubáč je veľmi chutná ryba, ktorú môžete pripraviť rôznymi spôsobmi – pečením, grilovaním, alebo dokonca vyprážaním. Tu je návod, ako na to:

Ingrediencie:

  • Čerstvý zubáč (môže byť aj rozmrazený)
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Citron
  • Olivový olej
  • Bylinky (napr. tymián, rozmarín – voliteľné)

Krok 1: Príprava zubáča

  1. Čistenie a filetovanie: Ak ste si zakúpili celého zubáča, najprv je potrebné ho očistiť. Odstráňte šupiny a vnútornosti a následne rybu dôkladne opláchnite studenou vodou. Ak nie ste istí, ako filetovať rybu, môžete požiadať predajcu, aby vám ju filety pripravil, alebo si pozrieť video s návodom.

  2. Filetovanie: Ak máte rybu už očistenú, umiestnite ju na rezaciu dosku. S ostrým nožom začnite filetovať tak, že nožom prejdete pozdĺž chrbtice od hlavy po chvost. Opakujte na druhej strane, aby ste získali dva filety.

Krok 2: Príprava filety

  1. Očistite filety: Po oddelení filetov ich opäť opláchnite a osušte papierovou utierkou.

  2. Ostatné spracovanie: Ak sú na filetových kúskoch ešte niektoré kosti, môžete ich odstrániť pinzetou.

Krok 3: Marinovanie a korenenie

  1. Korenie: Správne dochutenie vytiahne z ryby jej prirodzenú chuť. Posypte filety soľou a čiernym korením. Môžete tiež pridať bylinky podľa vášho výberu.

  2. Marinovanie: Pre bohatšiu chuť nechajte filety marinovať 15-30 minút v olivovom oleji so šťavou z citrónu a bylinkami.

Krok 4: Príprava na varenie

Podľa spôsobu prípravy (pečenie, grilovanie alebo vyprážanie) si vyberte metódu:

  1. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Filety dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 15-20 minút, kým nie sú hotové a mäso sa nezaparí.

  2. Grilovanie: Rozohrejte gril a filety grilujte 4-5 minút z každej strany, dokým nie sú chrumkavé a prepečené.

  3. Vyprážanie: Rozohrejte trochu oleja na panvici a filety opečte na strednej teplote 4-5 minút z každej strany, kým nie sú zlatisté.

Krok 5: Podávanie

Hotové filety zo zubáča podávajte s čerstvou zeleninou, zemiakmi alebo ryžou. Môžete ich ozdobiť čerstvými bylinkami a citrónovými klinčekmi pre lepšiu prezentáciu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Rybka123 píše:

    Príprava filety zo zubáča je fakt super! Takéto recepty sú presne to, čo potrebujem. S maminou sme si už urobili túto rybu a bola vynikajúca! Odporúčam každému, kto chce rýchlo a chutne variť.

  2. Kuchárik08 píše:

    Wow, ten recept na filety zo zubáča vyzerá jednoducho skvele! Už sa teším, ako to vyskúšam. Znie to veľmi chutne a priateľské k začiatočníkom. Určite pridám aj citrón, aby to bolo ešte lepšie!

  3. ZeleninaFan píše:

    Tento návod na prípravu zubáča je úžasný! Milujem ryby a tento recept ma inšpiroval. S mojimi obľúbenými bylinkami bude určite fantastický. Ďakujem za skvelý tip na večeru!

  4. MňamMňam25 píše:

    Super, super recept! Filety zo zubáča sú jednou z mojich obľúbených rýb a milujem ich pripravovať rôznymi spôsobmi. Tento postup sa mi páči, určite ho vyskúšam s olivovým olejom a čerstvými bylinkami!

  5. JankoRybár píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Príprava filety zo zubáča vyzerá veľmi jednoduché a chutné. Už mám chuť si urobiť vlastné filety a pozvať rodinu na dobré jedlo. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. ChutnýReceptik píše:

    Mám rád ryby a tento recept ma nadchol! Filety zo zubáča sú skvelé voľba pre rýchlu večeru. Všetko jasne vysvetlené, určite ho vyskúšam už tento víkend. Dobrú chuť všetkým!

  7. KuchynskýMajster píše:

    Tento článok je presne pre mňa! Rád varím ryby a zubáč je moja obľúbená. Návod je jednoduchý a jasný, už sa neviem dočkať, kedy si pripravím tieto lahodné filety doma.

  8. !Pečenie! píše:

    @Autor článku: Ďakujem za tento skvelý recept! Filety zo zubáča si môžem pripraviť aj ja doma bez strachu, že by som niečo pokazil. Teším sa na večeru plnú chuti s rodinou.

  9. _Kulinár_99 píše:

    “Dobrý recept na filety zo zubáča!” Chcem ho vyskúšať s priateľmi na grilovačke. Myslím si, že im veľmi zachutí táto kombinácia chutí a vôní. Teším sa na výsledok!

  10. RybárskyExpert píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na víkend! Filety zo zubáča sú skvelé a teším sa, že ich môžem pripraviť pre rodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *