Ako pripravit hlávkovu kapustu

Ak máte záujem o prípravu hlávkovej kapusty, postupujte podľa týchto inštrukcií:

  1. Odstráňte poškodené a znečistené listy z vonkajšej časti hlavy kapusty.
  2. Prepláchnite hlavu kapusty pod studeným prúdom vody a následne ju dôkladne osušte.
  3. Umiestnite hlavu kapusty na krájaciu dosku a odrežte spodnú časť, aby ste zabezpečili jej stabilitu.
  4. Rozdeľte kapustu na polovicu a potom na štvrtiny. Odstráňte hornú hrubú časť, ktorou prechádza kmeň.
  5. Nastrúhajte alebo nakrájajte kapustu na tenké prúžky alebo menšie kúsky podľa toho, ako vám to vyhovuje.
  6. V hrnci zahrejte trochu oleja alebo masla a pridajte nasekanú kapustu.
  7. Restujte kapustu na strednom ohni, občas premiešajte, aby sa rovnomerne opiekla.
  8. Pridajte soľ a korenie podľa osobnej chuti. Na obohatenie chuti je možné zahrnúť aj ďalšie zložky, ako sú koreniny, bobkový list, čerstvé bylinky alebo jablko.
  9. Pokračujte v restovaní, kým kapusta nezmäkne, ale stále bude trochu šťavnatá. Tento proces môže trvať približne 20 až 30 minút.
  10. Ochutnajte kapustu a v prípade potreby pridajte viac soli alebo korenia.
  11. Kapustu môžete podávať teplú alebo studenú ako prílohu k rôznym jedlám.

 

Akým spôsobom pripraviť hlávkovú kapustu?

Nezabúdajte, že existuje množstvo možností, ako pripraviť hlávkovú kapustu, preto neváhajte experimentovať a prispôsobiť recept svojim preferenciám.

Zapekané cuketové cestoviny

Zapekané cuketové cestoviny

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Oľa píše:

    Nič k tomu netreba dodať, za mňa skvelé.
    Pekný obsah.