Ako pripraviť hnedú ryžu

Na prípravu hnedej ryže vykonajte nasledujúce kroky:

  1. Hnedú ryžu necháme predvariť: Do hrnca nalejte vodu v pomere 2:1 (dve časti vody na jednu časť ryže) a pridajte soľ podľa vlastnej chuti. Vodu prineste do varu.
  2. Vložte hnedú ryžu do varúcej vody. Znížte teplotu, aby voda jemne vriala, a varte ryžu podľa pokynov na obale, zvyčajne 35-45 minút, alebo kým nedosiahne požadovanú mäkkosť a väčšina vody sa vstrebá.
  3. Dôkladne umyte uvarenú hnedú ryžu pod studenou vodou a nechajte ju dobre odkvapkať.
  4. Vaša hnedá ryža je teraz hotová na servírovanie. Môžete ju využiť ako prílohu alebo do rôznych jedál a šalátov.

 

Akým spôsobom pripraviť hnedú ryžu?

Majte na pamäti, že presný čas varenia sa môže líšiť v závislosti od typu hnedej ryže, preto je vždy rozumné dodržiavať pokyny uvedené na obale.

Plnené kuracie rezne so šunkou a syrom

Plnené kuracie rezne so šunkou a syrom

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Denis píše:

    Najlepšie je biela, pozrite sa na východ či uvidíte niekoho jesť hnedú.