Ako pripraviť jahodový džem

Pripraviť jahodový džem je jednoduché a zábavné! Tu je jednoduchý postup, ako na to:

Čo potrebujete:

  • 1 kg jahôd
  • 800 g cukru (alebo podľa chuti)
  • šťava z 1 citróna

 

Ako pripraviť jahodový džem?

Postup:

  1. Nechajte jahody vo vode a potom ich dôkladne umyte a osušte.
  2. Opatrne odstráňte stopky a nakrájajte jahody na menšie kúsky.
  3. Vložte jahody do hrnca a pridajte cukor a šťavu z citróna.
  4. Pomaly zohrejte zmes na miernom ohni a nechajte cukor rozpustiť. Premiešajte občas, aby sa cukor nespálil.
  5. Keď sa cukor úplne rozpustí, zvýšte teplotu a nechajte zmes za stáleho miešania variť asi 20-30 minút, alebo kým nedosiahne žiaducu konzistenciu.
  6. Ak chcete, môžete počas varenia odstraňovať povrchovú peničku.
  7. Ak si želáte hladší džem, môžete zmes pretlačiť cez jemné sitko alebo použiť mixér.
  8. Vysterylizujte poháre a hrdzavé viečka v hrnci s horúcou vodou.
  9. Naplňte hotový jahodový džem do pohárov, pričom nechajte na každom pohári malý voľný priestor.
  10. Zatvorte viečka a poháre obráťte hore nohami. Nechajte ich takto, kým sa úplne nevychladnú.

Teraz máte domáci jahodový džem, ktorý si môžete vychutnať s chlebom, palacinkami alebo akýmkoľvek iným spôsobom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Rita píše:

    Pekný smajlík tin, ale ono sa treba aj vyjadriť, ak niečo komentuješ. 🙂
    Skvelý receptik.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *