Ako pripraviť jahody na zimu

Jahody môžete pripraviť na zimu nasledujúcimi spôsobmi:

  1. Zamrazenie: Najjednoduchší spôsob je zamraziť jahody. Najprv ich opláchnite a osušte. Potom odstráňte stopku a uložte ich do mrazničky. Môžete ich zamraziť celé alebo nakrájané na kúsky. Zamrazené jahody si uchovajú výživové hodnoty a chuť počas dlhších časových období.
  2. Konzervovanie: Existuje mnoho spôsobov, ako skonzervovať jahody pre zimu. Môžete ich pripraviť ako džem, džem, kompót alebo sirup. Tieto konzervy sa dajú následne použiť v rôznych dezertoch či nátierkach.
  3. Sušenie: Ďalším spôsobom je sušenie jahôd. Môžete ich sušiť v sušičke alebo na prirodzenej slnku. Sušené jahody si uchovávajú bohatú chuť a sú skvelou prísadou na výrobu cereálnych tyčiniek, koláčikov či müsli.

 

Ako pripraviť jahody na zimu?

Nezáleží na tom, pre aký spôsob sa rozhodnete, je dôležité dodržiavať hygienické návyky počas prípravy a používať kvalitné a čerstvé jahody. S dobrým skladovaním a správnou prípravou budete môcť mať čerstvé jahody počas celej zimy.

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Klára píše:

    Najlepšie zavariť a teda strerilizovať. Tak sú najlepšie. Alebo vysušiť a dať na menej vlhšie miesto či do fľaše s kuskou ryže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *