Ako pripraviť karfiól v rúre

Pripravenie karfiole v rúre je jednoduchý proces. Tu je postup, ako na to:

  1. Zahrejte rúru na teplotu 200 stupňov Celzia.
  2. Karfiol umyte pod tečúcou vodou a oddeľte ho na jednotlivé ružičky.
  3. V hrnci priveďte vodu so štipkou soli do varu. Pridajte ružičky karfiole a varíte ich 4-5 minút, kým nebudú mäkké, ale stále trochu pevné.
  4. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  5. V mise zmiešajte olivový olej, jemne nakrájaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti a pridajte karfiol. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ružičky obalili olejom a korením.
  6. Na plechu s pečiacim papierom rozložte karfiol jednotlivo, aby sa neprekryl.
  7. Pečte v rozohriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým nebudú ružičky jemne opražené a zlatisté.
  8. Po upečení môžete karfiol podávať ako prílohu alebo ako samostatné jedlo.

 

Ako pripraviť karfiól v rúre?

Dúfam, že tento postup vám pomôže pripraviť výborný karfiol v rúre!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Nikol píše:

    Najlepší je aj tak obaľovaný v stúhanke a na oleji. V tedy je božský. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *