Ako pripraviť karfiól v rúre

Príprava karfiolu v peci je nenáročný proces. Tu je návod, ako na to:

  1. Predhrejte pec na 200 stupňov Celzia.
  2. Karfiol dôkladne umyte pod tečúcou vodou a rozdeľte ho na jednotlivé ružičky.
  3. V hrnci uvedením vody so štipkou soli do varu pridajte ružičky karfiolu a varte ich 4-5 minút, kým nezmäknú, ale zostanú stále trocha pevné.
  4. Po uvarení ich sceďte a nechajte ich vychladnúť.
  5. V miske spojte olivový olej, jemne nasekaný cesnak, soľ, korenie podľa vlastného vkusu a pridajte karfiol. Dobre premiešajte, aby sa všetky ružičky pokryli olejom a korením.
  6. Na plechu vyloženom pečiacim papierom rozmiestnite karfiol jednotlivé kusy, aby sa prekrývali.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, alebo kým ružičky nie sú jemne opražené a zlatisté.
  8. Po upečení môžete karfiol podávať ako prílohu, alebo si ho pochutnať samostatne ako jedlo.

 

Akým spôsobom pripraviť karfiol v rúre?

Dúfam, že tento návod vám pomôže pripraviť skvelý karfiol v rúre!

Malinová plnka

Malinová plnka

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Nikol píše:

    Najlepší je aj tak obaľovaný v stúhanke a na oleji. V tedy je božský. 🙂