Ak chcete pripraviť nugetky, nasledujte tieto kroky:
- Zozbierajte ingrediencie: budete potrebovať mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie), cibuľu, cesnak, vajcia, chlieb namočený v mlieku, soľ, korenie a ďalšie príchute podľa chuti (napr. petržlenovú vňať, majoránku, papriku).
- V mise zmiešajte mleté mäso, jemne pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridajte namočený chlieb, vajcia, soľ, korenie a príchute podľa chuti. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie pekne spojili.
- Formujte zmes v rukách do malých guličiek, veľkosť môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Ak máte radi väčšie nugetky, formujte ich väčšie, ak máte radi menšie, formujte ich menšie.
- Panvicu zahrejte s dostatočným množstvom oleja na strednom plameni. Keď je olej dostatočne rozohriaty, pridajte nugetky do panvice a pečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú vnútri dobre prepečené.
- Po upečení odstráňte nugetky z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku, aby sa odstránil prebytočný olej.
- Hotové nugetky môžete servírovať s omáčkami podľa chuti, napríklad kečupom, BBQ omáčkou alebo cesnakovým dipom.
- Dobrú chuť!
Ako pripraviť nugetky?
Kto by ich nemiloval v podaní, kvalitného kuracieho mäsa.
Nugetky sú obľúbenou pochúťkou, ktorá si získala srdcia mnohých milovníkov rýchleho občerstvenia. Ich príprava doma je jednoduchá a zdravšia alternatíva k tým kúpeným. V tomto článku si predstavíme recept na chutné kuracie nugetky, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho.
Ingrediencie
Na prípravu nugetiek budete potrebovať:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 šálku hladkej múky
- 1 šálku strúhanky
- 2 vajcia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Paprika alebo iné korenie podľa preferencie (napr. cesnakový prášok, provensálske bylinky)
- Olej na vyprážanie
Postup
-
Príprava mäsa: Kuracie prsné mäso umyte a osušte. Nakrájajte ho na väčšie kusy alebo kocôčky, podľa toho, akú veľkosť nugetiek preferujete.
-
Príprava obalov: Pripravte si tri misky. Do prvej nasypte hladkú múku, do druhej rozbite vajcia a dobre ich rozšľahajte, a do tretej nasypte strúhanku. Do múky a strúhanky môžete pridať soľ, čierne korenie a iné koreniny podľa chuti.
-
Obalovanie: Kocôčky kuracieho mäsa najprv obalte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalte v strúhanke, aby ste dosiahli chrumkavý obal.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej horúci, opatrne vkladajte obalené nugetky. Vyprážajte ich po oboch stranách, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Trvá to približne 3-4 minúty z každej strany.
-
Odstránenie prebytočného oleja: Po vyprážaní nugetky položte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej.
-
Podávanie: Nugetky podávajte teplé s obľúbenými omáčkami, ako sú kečup, majonéza alebo omáčka z medu a horčice.
Tipy
- Pre zdravšiu alternatívu môžete nugetky pripraviť aj v rúre. Stačí ich položiť na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkať olivovým olejom. Pečte ich pri teplote 200 °C približne 20-25 minút, pričom ich na polovicu procesu otočte.
- Ak chcete experimentovať, môžete do strúhanky pridať parmezán alebo bylinky, aby ste získali zaujímavú chuť.
Dúfame, že si tento recept na kuracie nugetky zamilujete a pripravíte si ich na večeru alebo občerstvenie s rodinou a priateľmi! Bon appétit!
Článok je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný, veľmi sa mi páči recept na kuracie nugetky.
Mňam, tento recept si musím vyskúšať. Znie to ako skvelá chuťovka!
Tento recept je super, ľahký na pochopenie a určite to bude chutiť skvele!
Kuracie nugetky sú moje obľúbené jedlo. Teším sa, že môžem vyskúšať tento domáci recept.
Vyzerala by to ako dobrá voľba pre rýchlu večeru. Určite vyskúšam tento recept.