Ako pripravit wellington

Príprava Wellingtonu je relatívne zložitý proces, avšak výsledok rozhodne stojí za námahu. Tu je základný návod:

Suroviny:

  • 450 g hovädzieho mäsa (ideálne z filetovej časti)
  • 1 plát cesto listové
  • 8 plátkov údenej slaniny
  • 250 g húb (napr. šampiňóny)
  • 2 lyžice masla
  • 1 vajce (na potretie cesta)
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Ako na prípravu Wellingtonu?

Návod:

Koľko kalórií má ocot?

Koľko kalórií má ocot?

Čítať viac »

  1. Hovädzie mäso dôkladne osušte a opečte na panvici so slaninou a hubami. Nechajte mäso vychladnúť na tanieri.
  2. Vyberte listové cesto z chladničky a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, aby sa s ním dalo pohodlne manipulovať. Medzitým si pripravte pekáč a predhrejte rúru na 200 °C.
  3. Rozvaľkajte cesto na hrúbku približne 0,5 cm a naň rovnomerne rozložte slaninu, huby a nakoniec pridajte vychladnuté mäso.
  4. Zabaľte cesto okolo mäsa a dôkladne ho uzavrite. Odstráňte prebytočné časti cesta a dobre ho zatlačte, aby držalo pohromade.
  5. Vajce rozšľahajte a potrite ním celý povrch cesta. Tým docielite peknú zlatistú farbu po upečení.
  6. Pekáč s Wellingtonom dajte do rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým cesto nie je zlatisté a dobre upečené.
  7. Po vytiahnutí z rúry nechajte Wellington pár minút odpočívať pred podávaním. Potom ho môžete nakrájať na plátky a servírovať.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave Wellingtonu! Radi vám odpovieme na akékoľvek ďalšie otázky.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Kika píše:

    Dobrý postup a veľa som sa toho priučia.
    Diky moc, krásne niečo.