Ako správne upiecť hurky? Kto nepozná, čo sú hurky tak to sú pmleté a uvarené vnútornosti prasaťa zmeišané s ryžou. A nakoniec sú natačené do črievka ako klobása.
Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 lyžica soli
– 1 lyžička cukru
– 1 lyžica oleja
– 280 ml teplej vody
– 25 g droždia
– 1 vajce na potretie
Ako správne upiecť hurky?
Postup:
1. Droždie rozdrvte v miske a zalejte ho teplou vodou. Pridajte cukor a nechajte kysnúť.
2. Do veľkej misky preosejte múku a pridajte do nej soľ a olej. Postupne prilievajte kvasnicovú zmes a získavajte hladké cesto.
3. Cesto vypracujte dohladka a nechajte v teplej miestnosti kysnúť asi 1 hodinu, kým sa objem nezdvojnásobí.
4. Po vykysnutí cesto rozotrite na pomúčenej doske a nakrájajte ho na rôzne veľké kúsky. Každý kúsok rozvaľkajte na placku a zrolujte do tvaru hurky.
5. Vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
6. Potrite ich rozšľahaným vajcom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, kým nezhnednú.
Hurky sú hotové, keď sú pekne zlatisté a dobre prepečené. Podávajte teplé s maslom alebo džemom. Dobrú chuť!
2)
Pečenie huriek môže byť pre mnohých z nás zložitou úlohou, no s naším jednoduchým receptom to zvládne každý. Hurky sú tradičné jedlo, ktoré si ľudia obľúbili pre svoje skvelé chute a textúru. S týmto receptom sa stanú skvelou voľbou na rodinné oslavy alebo na bežný obed.
Ingrediencie potrebné na pečenie huriek
Pred začatím pečenia huriek je dôležité pripraviť si všetky potrebné ingrediencie. Tu je zoznam najdôležitejších:
- 500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
- 300 g údenej slaniny, nakrájanej na drobné kocky
- 2 veľké cibule, jemne nakrájané
- 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky sušenej majoránky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- Prírodné črievka na plnenie
Postup na pečenie huriek
Teraz sa môžeme pustiť do samotného postupu. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. V miske zmiešajte mleté mäso, údenú slaninu, cibulu, cesnak, korenie, soľ, majoránku, vajcia a strúhanku. Dobre všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojené dôkladne zmiešali.
Pripravte črevná a naplňte ich pripravenou zmesou, pričom dbajte na to, aby ste ich nepreplnili. Potom ich zviažte na koncoch. Hurky umiestnite na plech a pečte v predhriatej rúre približne 40-50 minút, alebo pokiaľ nie sú pekne zlatisté.
Keď sú hurky hotové, podávajte ich s čerstvým chlebom a kyslou kapustou. Dobrá chuť!
Dať ich dole s kože a s cibuľkou dobre pepiecť. Do tmavšej farby.
Niekto ešte dosoľuje ale ja nie.
Najlepšie sú kyslou uhorkou a troškou octu.
Super návod, určite to vyskúšam! Už sa teším, až budem jesť domáce hurky.
Tento recept na hurky vyzerá fantasticky. Určite ho vyskúšam tento víkend a pozvem priateľov.
Už dávno som nejedol domáce hurky. Recept sa mi veľmi páči, pečenie huriek je skvelý nápad!
Hurky sú úžasné! Vždy, keď ich pečiem, cítim sa ako šéfkuchár. Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledok je vždy skvelý. Odporúčam každému, aby ich vyskúšal, určite nebudete ľutovať!
Mňam! Hurky sú moja obľúbená pochúťka. Tento recept je skvelý a perfektne popisuje všetky kroky. Môžem si ich pripraviť aj na rodinnú oslavu a všetci budú nadšení. Ďakujem za tip!
Veľmi sa mi páči tento recept na hurky! Nikdy som to neskúsila sama piecť, ale po prečítaní týchto pokynov si verím, že to zvládnem. Teším sa na tú úžasnú chuť!
Wow! Hurky vyzerajú fantasticky! Už dávno som ich nejedla, ale tento recept ma inšpiroval k tomu, aby som si ich pripravila doma. Určite prídem späť s výsledkom!
Tento recept na hurky je presne to, čo som hľadal! Rád varím a chcem prekvapiť rodinu niečím tradičným. Som si istý, že budú nadšení z chuti a vône týchto domácich huriek.
Hurky sú skvelé jedlo! Tento recept je veľmi dobre vysvetlený a určite ho vyskúšam počas víkendu. Verím, že to bude výborné a potešíme sa všetci pri stole.
‘Hurky’ mi vždy pripomínajú detstvo. Tento recept vyzerá jednoducho a chutne! Už sa teším na prípravu spolu s rodinou – bude to zábava aj dobré jedlo zároveň.
‘Pečenie huriek’ znie ako super plán na víkend! Veľmi sa teším na tú vôňu v kuchyni a ešte viac na ochutnávanie konečného výsledku. Musí to byť úžasné!
‘Naučiť sa piecť hurky’ bola jedna z mojich výziev! Som rád, že som našiel tento recept – už sa neviem dočkať toho lahodného výsledku vo svojej kuchyni.
‘Pečenie huriek’ bude určite skvelou aktivitou pre moju rodinu! Milujeme tradičné jedlá a tento recept s jednoduchými pokynmi nám umožní vytvoriť niečo chutné spoločne.