Ako správne upiecť hurky

Ako správne upiecť hurky? Pre tých, ktorí nemajú tušenie, čo hurky sú, ide o mleté a uvarené vnútornosti prasaťa skombinované s ryžou. Napokon sú zabalene do čreva, podobne ako klobása.

**Ingrediencie:**
– 500 g hladkej múky
– 1 lyžica soli
– 1 lyžička cukru
– 1 lyžica oleja
– 280 ml teplej vody
– 25 g droždia
– 1 vajce na potretie

 

Ako správne upiecť hurky?

**Postup:**
1. Droždie rozdrťte v miske a zalejte teplou vodou. Pridajte cukor a nechajte ho kysnúť.
2. Do veľkej nádoby preosejte múku a zmiešajte ju so soľou a olejom. Postupne prilievajte kvasnicovú zmes a vypracujte hladké cesto.
3. Cesto dôkladne vyhnetite a nechajte ho v teple kysnúť približne 1 hodinu, kým jeho objem nenarastie na dvojnásobok.
4. Po kysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a nakrájajte na rôzne veľkosti. Každý kúsok vyvaľkajte do tvaru placky a zrolujte do podoby hurky.
5. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
6. Potrite ich rozšľahaným vajcom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, kým sa neobjaví zlatistá farba.

Hurky sú hotové, keď sú krásne zlaté a dôkladne upečené. Servírujte ich teplé s maslom alebo džemom. Prajeme vám dobrú chuť!

Ako správne upiecť hurky?-2

2) Ako správne upiecť hurky?

Pečenie huriek môže byť pre mnohých z nás náročnou úlohou, avšak s našim jednoduchým receptom to dokáže každý. Hurky sú tradičné jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých pre svoju vynikajúcu chuť a textúru. S týmto receptom sa stanú ideálnou voľbou na rodinné oslavy či bežný obed.

Akú slaninu na halušky?

Akú slaninu na halušky?

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na pečenie huriek

Predtým, ako sa pustíte do pečenia huriek, je potrebné si pripraviť všetky potrebné zložky. Tu je zoznam najdôležitejších:

  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo hovädzieho)
  • 300 g údenej slaniny, narezané na malé kocky
  • 2 veľké cibule, jemne nasekané
  • 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky sušenej majoránky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • Prírodné črevá na plnenie

Postup na pečenie huriek

Môžeme sa pustiť do samotného postupu. Najprv si prehrejte rúru na 180 °C. V miske skombinujte mleté mäso, údenú slaninu, cibuľu, cesnak, korenie, soľ, majoránku, vajcia a strúhanku. Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

Pripravte črevá a naplňte ich pripravenou zmesou, pričom dávajte pozor, aby ste ich nepreplnili. Následne ich zaviažte na koncoch. Hurky položte na plech a pečte v predhriatej rúre približne 40-50 minút, alebo pokým nezískajú peknú zlatistú farbu.

Keď sú hurky hotové, podávajte ich s čerstvým chlebom a kyslou kapustou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Hudo píše:

    Dať ich dole s kože a s cibuľkou dobre pepiecť. Do tmavšej farby.
    Niekto ešte dosoľuje ale ja nie.
    Najlepšie sú kyslou uhorkou a troškou octu.

  2. Uliska píše:

    Super návod, určite to vyskúšam! Už sa teším, až budem jesť domáce hurky.

  3. Gustav41 píše:

    Tento recept na hurky vyzerá fantasticky. Určite ho vyskúšam tento víkend a pozvem priateľov.

  4. Slastan Gregor píše:

    Už dávno som nejedol domáce hurky. Recept sa mi veľmi páči, pečenie huriek je skvelý nápad!

  5. Janko123 píše:

    Hurky sú úžasné! Vždy, keď ich pečiem, cítim sa ako šéfkuchár. Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledok je vždy skvelý. Odporúčam každému, aby ich vyskúšal, určite nebudete ľutovať!

  6. Bublinka píše:

    Mňam! Hurky sú moja obľúbená pochúťka. Tento recept je skvelý a perfektne popisuje všetky kroky. Môžem si ich pripraviť aj na rodinnú oslavu a všetci budú nadšení. Ďakujem za tip!

  7. ZuzkaKucharka píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na hurky! Nikdy som to neskúsila sama piecť, ale po prečítaní týchto pokynov si verím, že to zvládnem. Teším sa na tú úžasnú chuť!

  8. Svetluska píše:

    Wow! Hurky vyzerajú fantasticky! Už dávno som ich nejedla, ale tento recept ma inšpiroval k tomu, aby som si ich pripravila doma. Určite prídem späť s výsledkom!

  9. PeťoTvorca píše:

    Tento recept na hurky je presne to, čo som hľadal! Rád varím a chcem prekvapiť rodinu niečím tradičným. Som si istý, že budú nadšení z chuti a vône týchto domácich huriek.

  10. KreativnyMarek píše:

    Hurky sú skvelé jedlo! Tento recept je veľmi dobre vysvetlený a určite ho vyskúšam počas víkendu. Verím, že to bude výborné a potešíme sa všetci pri stole.

  11. AnickaSladkost píše:

    ‚Hurky‘ mi vždy pripomínajú detstvo. Tento recept vyzerá jednoducho a chutne! Už sa teším na prípravu spolu s rodinou – bude to zábava aj dobré jedlo zároveň.

  12. _FunnyTom_ píše:

    ‚Pečenie huriek‘ znie ako super plán na víkend! Veľmi sa teším na tú vôňu v kuchyni a ešte viac na ochutnávanie konečného výsledku. Musí to byť úžasné!

  13. _Kocurik_99 píše:

    ‚Naučiť sa piecť hurky‘ bola jedna z mojich výziev! Som rád, že som našiel tento recept – už sa neviem dočkať toho lahodného výsledku vo svojej kuchyni.

  14. _PohodovyJozko_ píše:

    ‚Pečenie huriek‘ bude určite skvelou aktivitou pre moju rodinu! Milujeme tradičné jedlá a tento recept s jednoduchými pokynmi nám umožní vytvoriť niečo chutné spoločne.