Ako správne upiecť hurky

Ako správne upiecť hurky? Kto nepozná, čo sú hurky tak to sú pmleté a uvarené vnútornosti prasaťa zmeišané s ryžou. A nakoniec sú natačené do črievka ako klobása.

Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 lyžica soli
– 1 lyžička cukru
– 1 lyžica oleja
– 280 ml teplej vody
– 25 g droždia
– 1 vajce na potretie

 

Ako správne upiecť hurky?

Postup:
1. Droždie rozdrvte v miske a zalejte ho teplou vodou. Pridajte cukor a nechajte kysnúť.
2. Do veľkej misky preosejte múku a pridajte do nej soľ a olej. Postupne prilievajte kvasnicovú zmes a získavajte hladké cesto.
3. Cesto vypracujte dohladka a nechajte v teplej miestnosti kysnúť asi 1 hodinu, kým sa objem nezdvojnásobí.
4. Po vykysnutí cesto rozotrite na pomúčenej doske a nakrájajte ho na rôzne veľké kúsky. Každý kúsok rozvaľkajte na placku a zrolujte do tvaru hurky.
5. Vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
6. Potrite ich rozšľahaným vajcom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, kým nezhnednú.

Hurky sú hotové, keď sú pekne zlatisté a dobre prepečené. Podávajte teplé s maslom alebo džemom. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Hudo píše:

    Dať ich dole s kože a s cibuľkou dobre pepiecť. Do tmavšej farby.
    Niekto ešte dosoľuje ale ja nie.
    Najlepšie sú kyslou uhorkou a troškou octu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *