Ako správne upiecť venčeky

Ak chcete správne upiecť venčeky, dodržujte nasledujúce kroky:

 

Ako správne upiecť venčeky?

  1. Získajte kvalitné suroviny:

     

    • Vezmite si čerstvú múku, kvasnice, cukor, maslo, mlieko, vajcia, soľ a vanilkový extrakt.
  2. Pripravte cesto:

     

    • V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
    • Na sporáku zohrejte mlieko a rozpustite v ňom maslo.
    • Pridajte kvasnice a nechajte ich zosídiť.
    • Do múky pridajte kvasnicovú zmes, vajcia a vanilkový extrakt.
    • Dobré premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Počkajte na nadobudnutie objemu:

     

    • Položte cesto do misky a zakryte utierkou alebo potravinovou fóliou.
    • Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste, kým sa nezväčší minimálne na dvojnásobok pôvodnej veľkosti.
  4. Tvarovanie a formovanie venčekov:

     

    • Vezmite si časť cesta a vytvorte z neho valček.
    • Preplánujte valček na tvar kruhu a spojte koniec s koncom.
    • Pokračujte v tomto procese, kým nebudete mať všetky venčeky hotové.
  5. Druhé kysnutie:

     

    • Položte venčeky na plech s pečiacim papierom a nechajte ich kysnúť ešte raz na teplom mieste, kým sa opäť zväčšia.
  6. Pečenie:

     

    • Predhrejte rúru na 180°C a po rozpálíte vložte plech s venčekmi.
    • Pečte venčeky asi 15-20 minút alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Hotové venčeky:

     

    • Vyberte plech z rúry a nechajte venčeky trochu vychladnúť.
    • Ak chcete, môžete ich zozdobovať cukrovou polevou alebo posýpať práškovým cukrom.
  8. Dajte si ich dobre chutiť:

     

    • Servírujte venčeky teplé alebo studené a ochutnajte si ich s rodinou či priateľmi.

Verím, že tieto kroky vám pomôžu upiecť vynikajúce venčeky. Prajem vám príjemné pečenie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *