Ako upiecť bobaľky? Je to naše tradičné východoslovanské jedlo, ktoré konzumujú najme počas sviatkov rusnáci.
Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 1 hrsť soli
– 250 ml vlažnej vody
– 1 lyžička cukru
– 1 vrecúško kvasníc
– 1 lyžica oleja
– mleté orechy, mak, med a iné náplne podľa chuti
Ako upiecť bobaľky?
Postup:
1. V miske zmiešajte múku s vodou, kvasnicami, cukrom a solou. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho prikryté v teple kysnúť približne 1 hodinu.
2. Po vykysnutí cesta ho rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na menšie štvorce.
3. Vložte do kastrólu so vriacou osolenej vody a povarte asi 5 minút, kým nevynoria na povrch.
4. Vyndajte vychladiť na cedník.
5. Bobalky servírujte so zvolenou náplňou, ako sú mleté orechy, mak, med a podobne.
Dobrú chuť!
Naše poctivé rusácke jedlo.
Na Vianoce vždy radi pripravujeme celá rodina.