Ako upiecť bôčik

Pečenie bôčika je veľmi jednoduché a výsledkom je chrumkavá a chutná pochúťka. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g bôčika
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Bôčik umyte a dobre osušte papierovou utierkou.
  3. Na dvakrát ho posypte soľou a korením z oboch strán, aby sa cukriny pekne vstrebali.
  4. Prikryte plech a nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu, aby sa ochutenie dostalo do mäsa.
  5. Bôčik položte na rošte nad plech, aby mohol prijemne zohriať pripadajúce tuky. Pečte asi 35 – 45 minút, podľa hrúbky bôčika.
  6. Po uplynutí času skontrolujte, či je bôčik pečený. Mala by sa vytvoriť zlatohnedá a chrumkavá kôrka.
  7. Vyberte bôčik z rúry a nechajte ho odpočívať pár minút pred servírovaním.
  8. Bôčik môžete podávať samostatne ako súčasť jedla, alebo ho použiť ako chuťovú prílohu k inému jedlu.

Dúfam, že s týmto jednoduchým receptom si pripravíte výborný chrumkavý bôčik!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *