Ako upiecť hokkadio?

Hokkaido je japonská dezertná špecialita, ktorá je známa svojou mäkkou a výdatnou textúrou. Tu je jednoduchý recept na pečenie hokkaida:

Ingrediencie:

  • 1 stredná hokkaido tekvica
  • 250 g múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 100 ml mlieka

 

Ako upiecť hokkadio?

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte a plech na pečenie.
  2. Hokkaido tekvicu opláchnite a nechajte osušiť. Odstráňte z nej kôrku a vydlabejte semienka. Pokrájajte tekvicu na menšie kúsky.
  3. Vhodte tekvicu do hrnca s vodou a varte, kým nie je mäkká. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  5. V druhej miske zmiešajte maslo a cukor do hladka. Potom pridajte vajcia a vanilkový extrakt a miešajte do spojenia ingrediencií.
  6. Pomaly pridávajte múčnu zmes a mlieko do tekvicového mixu a miešajte až do hladka.
  7. Vlejte cesto do pripraveného plechu a vyhladte povrch.
  8. Pečte v rúre približne 40-50 minút, alebo kým je hokkaido pečené dozlatista a jemne pružné na dotyk.
  9. Nechajte hokkaido vychladnúť, potom ho môžete podávať samotné alebo s lyžičkou šľahačky.

Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri pečení chutného hokkaida! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Čokoľvek pre Vás môžem urobiť, som tu pre Vás!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *