Ako upiecť hurky v rúre?

 

Hurky je možné piecť aj v rúre. Tu je jednoduchý návod:

  1. Najprv si pripravte vhodnú formu na pečenie. Môžete použiť špeciálnu formu na hurky, ale ak ju nemáte, postačí obyčajný nízky pekáč.
  2. Rúru predhriate na 180 °C.
  3. Hurky si môžete buď pripraviť sami, alebo zakúpiť hotové. Ak sa rozhodnete pre domácu prípravu, zemiaky a kyslú kapustu uvarte do mäkka a zmiešajte s mäsovou zmesou, ktorú ochuťte podľa vlastnej chuti.
  4. Pripravenú zmes na hurky naplňte do čistých slaných telecích šál. Ak máte už hotové, jednoducho ich položte do formy na pečenie.
  5. Hurky môžete posypať soľou a vložte ich do predhriatej rúry.
  6. Pečte hurky asi 60 – 75 minút, alebo kým nezískajú krásnu zlatistú farbu.
  7. Každých 15 – 20 minút ich otáčajte, aby sa piekli rovnomerne.
  8. Po upečení nechajte hurky krátko vychladnúť, potom ich opatrne vyberte z formy a servírujte.

 

Ako upiecť hurky v rúre - 2

Ako pripraviť hurky v rúre?

Pečenie huriek v rúre je skvelý spôsob, ako si vychutnať toto obľúbené slovenské jedlo. Hurky, známe aj ako zemiakové knedle plnené mäsom, sú chutné a môžu sa servírovať ako hlavný chod alebo príloha. Tu je jednoduchý recept, ako ich upiecť.

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ podľa vkusu
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie podľa chutí
  • Rasca (voliteľné)
  • Olej alebo maslo na natretie

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Uvarte zemiaky v šupke, nechajte ich vychladnúť a potom ich olúpte. Následne ich nastrúhajte na jemno alebo rozmačkajte na pyré.

    Koľko kalórií má domáca pálenka?

    Koľko kalórií má domáca pálenka?

    Čítať viac »

  2. Príprava cesta: V miske skombinujte rozmačkané zemiaky, hladkú múku, vajce a soľ. Vypracujte súmerné cesto, ktoré sa dá formovať.

  3. Príprava plnky: Na panvici osmažte nakrájanú cibuľu na oleji, pridajte mleté mäso a restujte ho, až kým nebude úplne prepečené. Ochuťte soľou, korením a prípadne rascou. Nezabudnite nechať plnku vychladnúť.

  4. Tvarovanie huriek: Z cesta odstrihnite kúsok a na pomúčenom stole ho rozváľajte na placku. Uprostred placky umiestnite lyžicu plnky a zabalte cesto, aby ste vytvorili guľu. Uistite sa, že cesto je dobre uzavreté, aby plnka nevytiekla.

  5. Pečenie: Predhrejte rúru na 180 °C. Hurky umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie alebo ich natrite olejom či maslom, aby sa neprilepili. Pečte ich približne 25-30 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a nie sú dostatočne upečené.

  6. Podávanie: Hurky môžete podávať s kyslou smotanou, tekvicovou omáčkou alebo kyškou. K nim môžete pridať šalát z kyslej kapusty alebo zemiakový šalát.

Pečené hurky sú výbornou voľbou na rodinné obedy či večere. Prajeme vám chutné zážitky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. SlovenskýJedič píše:

    Hurky sú skvelé! Milujem, ako sú chutné a ľahko sa pripravujú. Tento recept je presne to, čo som hľadal. Určite vyskúšam piecť ich v rúre, to bude lahoda! Vďaka za zdieľanie!

  2. ZemiakovýKráľ píše:

    Wow, hurky vyzerajú fantasticky! Nevedel som, že sa dajú aj piecť. Určite to vyskúšam. Mám rád slovenské jedlá a toto je určite na mojom zozname! Ďakujem za recept!

  3. Mäsožravec123 píše:

    Juj, hurky sú moje obľúbené! Nikdy som ich neskúšal piecť, ale po prečítaní tohto článku sa na to teším. Určite ich pripravím na rodinný obed. Super tipy, ďakujem!

  4. JedloMilujem píše:

    Pečené hurky? To znie úžasne! Milujem všetko s mäsom a zemiakmi. Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Nemôžem sa dočkať, keď si ich pripravím doma!

  5. KuchárkaAmálka píše:

    Toto je skvelý spôsob ako pripraviť hurky! Mám rada recepty, ktoré sú jednoduché a chutné zároveň. Pečenie je vždy lepšie než varenie. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!

  6. ZlatýPekár píše:

    Hurky vyzerajú výborne! Nikdy som nevedel, že sa dajú piecť v rúre. Skúsim tento recept cez víkend a určite prajem veľa šťastia každému, kto ho vyskúša tiež.

  7. VeselýŠéfkuchár píše:

    ‚Pečené hurky‘ znie báječne! Rád skúšam nové recepty a tento ma oslovil svojou jednoduchosťou. Teším sa na prípravu s rodinou a ochutnávanie týchto dobrôt!

  8. 'ZemiakovíFanúšik' píše:

    ‚Ahoj všetci! Tento recept na hurky ma nadchol! Už dlho hľadám niečo podobné na večeru a toto je presne ono. Rád by som skúsil aj rôzne plnky podľa chuti.‘

  9. 'KreatívnyVarič' píše:

    ‚Tento návod je úžasný! Hurky sú perfektné jedlo pre rodinné stretnutia. Pečenie im dodá takú dobrú chuť a vôňu!‘

  10. 'ChutnýRecept' píše:

    ‚Fakt super nápad s pečením huriek! Tieto knedle mám veľmi rád a neviem sa dočkať kedy si ich pripravím podľa tvojho návodu.‘