Ako upiecť klobásu

Ak chcete upiecť klobásu, môžete nasledovať tieto jednoduché kroky:

  1. Pripravte si klobásu a predhrejte rúru na teplotu 180 stupňov Celzia.
  2. Ak máte čerstvú klobásu, môžete ju pred pečením prebodnúť vidličkou na niekoľkých miestach, aby sa v nej vytvorila iba malá diera a klobása nepraskla pri pečení.
  3. Ak ide o už upravenú klobásu, môžete ju priamo dať do rúry bez prebodávania.
  4. Položte klobásu na plech alebo mriežku a vložte ju do predhriatej rúry.
  5. Pečte klobásu asi 20 až 25 minút, alebo kým nezíska peknú zlatohnedú farbu a vnútorná teplota dosiahne minimálne 75 stupňov Celzia. Záleží na hrúbke a druhu klobásy, takže odporúčam kontrolovať jej hotovosť pomocou teplomera na mäso.
  6. Po upečení vyberte klobásu z rúry a nechajte ju nejaký čas odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozprestierali vo vnútri.
  7. Následne si môžete užiť svoju domácu pečenú klobásu a podávať ju s prílohou podľa svojich preferencií, ako napríklad pečené zemiaky, kapustu alebo chlieb.

Dúfam, že vám tento postup pomôže pri pečení klobásy. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

97 Komentárov

  1. Marek píše:

    Pečenie klobásy je pre mňa vždy rituálom, najmä cez víkendy. Zvyčajne ju pred pečením marinujem v olivovom oleji s bylinkami a cesnakom, čo dodá extra chuť. Rúru predhrejem na 200 °C a klobásy pečiem asi 25 minút. Počas pečenia ich pravidelne otáčam, aby sa pekne zhnedli zo všetkých strán. Podávam ich s čerstvým chlebom a horčicou, a to je pre mňa ideálna kombinácia!

  2. Jano píše:

    Keď pečiem klobásu, vždy sa snažím, aby bola šťavnatá a plná chuti. Pred pečením ju niekedy prepichnem vidlicou, aby sa tuk mohol uvoľniť a klobása sa nepraskla. Pečiem ju na plechu vystlanom papierom na pečenie, aby sa mi ľahšie čistiť. Po 20 minútach ju skontrolujem a ak je potrebné, ešte ju nechám v rúre, kým nie je zlatohnedá. Je to skvelé jedlo na rodinné stretnutia!

  3. Peťo píše:

    Pečenie klobásy je pre mňa obľúbený spôsob, ako si pripraviť rýchlu večeru. Zvyčajne používam rôzne druhy klobás, od klasických po pikantné. Rúru predhrejem na 180 °C a klobásy pečiem asi 30 minút. Počas pečenia ich občas potriem marinádou z medu a horčice, čo im dodá skvelú karamelizovanú chuť. Podávam ich s kyslou kapustou a zemiakmi, a to je pre mňa dokonalé jedlo!

  4. Pkosikova píše:

    Tento postup je veľmi jednoduchý a určite ho vyskúšam. Ďakujem!

  5. Aurelia77 píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Už sa teším na výsledok.

  6. Debnar Dobroslav píše:

    Super návod, ďakujem. Môj obed bude teraz určite chutný.

  7. Petra Baran píše:

    Skvelé tipy! Teším sa, až si klobásu upečiem podľa tvojho návodu.

  8. Livia07 píše:

    Naozaj jednoduché a jasné. Ďakujem za zdieľanie tohto postupu.

  9. Fialova Kornel píše:

    Super postup! Už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam domácu pečenú klobásu.

  10. Lydia77 píše:

    Tento recept je úžasný! Ďakujem za jeho zdieľanie.

  11. Hubert21 píše:

    Naozaj skvelý návod, vďaka ktorému si môžeme dopriať domácu klobásu kedykoľvek.

  12. Turcok Xenia píše:

    Takéto jednoduché postupy mi vždy veľmi pomáhajú. Teším sa na vyskúšanie!

  13. Lzelenayova píše:

    Skvelé, že sú tu aj tipy pre tých, čo nemajú čerstvú klobásu. Veľmi užitočné!

  14. Vendelin53 píše:

    Dlhší postup, ale určite to stojí za to. Už teraz cítim tú chuť na pečenú klobásu.

  15. Otapkova Michaela píše:

    Nechala som si to zapísať a určite to čoskoro vyskúšam. Ďakujem za skvelý návod.

  16. Bystrik Pelikan píše:

    Domáca pečená klobása je jednoducho neodolateľná. Tento postup mi pomôže ju pripraviť perfektne.

  17. Vladimira22 píše:

    Takéto recepty sú pre mňa ako stvorené. Rada experimentujem v kuchyni a tento bude ďalší na zozname.

  18. Kopecky Antonia píše:

    Už len čítanie tohto receptu ma vyhladilo. Určite si ho vyskúšam a dúfam, že bude tak dobrý ako znie!

  19. Zemanova Sara píše:

    Ďakujem za tipy, teraz už viem, ako správne upiecť klobásu.

  20. Silvia Nemcova píše:

    Tieto kroky sú veľmi jednoduché, ďakujem!

  21. Marek Malisek píše:

    Výborný návod, pečenie klobásy mi nikdy nešlo, ale teraz to skúsim!

  22. Ytothova píše:

    Skvelé tipy, ďakujem veľmi pekné!

  23. Gabriel66 píše:

    Nikdy som nevedel ako presne upiecť klobásu, tento post mi veľmi pomohol.

  24. Karina05 píše:

    Veľmi pekný a jednoduchý návod na pečenie klobásy. Ďakujem!

  25. Sobotkova Erik píše:

    Tieto postupy sú veľmi užitočné pre mňa ako začiatočníka varenia.

  26. Rkubanova píše:

    Určite vyskúšam tento spôsob pečenia klobásy, znie to ako skvelý recept!

  27. Eduard Ruzicka píše:

    Skvelý návod, určite vyskúšam! Ďakujem!

  28. Otalianova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú super, vďaka!

  29. Cjakubova píše:

    Nikdy som klobásu nepiekla, ale teraz to skúsim. Veľmi dobrý návod.

  30. Ringlociova Svetlana píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Už sa neviem dočkať, kedy si vyskúšam domácu pečenú klobásu podľa tvojho postupu.

  31. Fico Dominik píše:

    Tento recept je úplne skvelý. Mám rada jednoduché postupy, vďaka ktorým si môžem dopriať chutnú domácu klobásu.

  32. Novotna Lesana píše:

    Takýto jednoduchý recept som hľadala. Teším sa, že budem mať možnosť si upiecť vlastnú klobásu a užiť si ju s prílohou podľa svojich preferencií.

  33. Mojmir09 píše:

    Super návod, určite vyskúšam!

  34. Lydia Balogova píše:

    Ďakujem za tip, ešte som nikdy klobásu nespekla, takže veľmi užitočné!

  35. Cyril19 píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy skvelé. Ďakujem!

  36. Anastazia95 píše:

    Mňam, klobása je moja obľúbená pochúťka. Ďakujem za návod na pečenie!

  37. Hana56 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si klobásu upiekem podľa tvojho návodu. Znie to super jednoducho.

  38. Bozena08 píše:

    Výborný postup a pekné detaily. Už teraz cítim chuť na domácu pečenú klobásu.

  39. Holeczyova Albert píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Určite vyskúšam domácu klobásu upiecť podľa týchto krokov.

  40. Emil Kucerova píše:

    Neviem sa dočkať, kým si vyskúšam tento recept. Znie to veľmi jednoducho a chutne!

  41. Denis Sykora píše:

    Tieto postupy sú super pre začiatočníkov v kuchyni. Ďakujem za zdieľanie!

  42. Vircikova Emilia píše:

    Klobasa je moje oblubene jedlo, takze tento navod urcite vyuzijem. Dakujem!

  43. Emilia Dostal píše:

    Tento postup je skvely! Vyskusam ho pri dalsom peceni, dufam, ze aj moja rodina bude spokojna.

  44. Fingerlandova Alexandra píše:

    Super návod, určite vyskúšam!

  45. Tamara Sidor píše:

    Ďakujem za tipy, teraz už viem, ako správne upiecť klobásu!

  46. Vondrejkova píše:

    Tento postup je skvelý, ďakujem!

  47. Lepsik Ruzena píše:

    Ďakujem za podrobný návod, určite vyskúšam pečenie klobásy podľa tohto postupu.

  48. Darina Tothova píše:

    Super návod! Už sa teším, že vyskúšam domácu pečenú klobásu podľa tvojho postupu.

  49. Oliver81 píše:

    Ďakujem za tipy, určite vyskúšam. Mňam!

  50. Antal Marina píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané, ďakujem!

  51. Jondrejkova píše:

    Už vidím, ako si budem užívať domácu klobásu so zemiakmi. Ďakujem za návod!

  52. Miroslava Mecir píše:

    Skvelý nápad na večeru, pečená klobása je vždy dobrá voľba. Ďakujem!

  53. Beran Ales píše:

    Krásny postup a jasné inštrukcie. Určite to skúsim!

  54. Kdula píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Určite vyskúšam tento spôsob pečenia klobásy.

  55. Iveta15 píše:

    Tento recept je úplne super! Teším sa, že si môžem vychutnať domácu pečenú klobásu.

  56. Jozef27 píše:

    Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem. Ďakujem!

  57. Anonym píše:

    Vďaka za podrobný návod na pečenie klobásy! Už sa teším na výsledok.

  58. Blazej51 píše:

    Vyzdvihol som si tento postup a chcem povedať, že som veľmi spokojný. Klobása sa podarila skvele!

  59. Ales37 píše:

    Super postup, ďakujem za zdieľanie. Už vidím, ako si budeme so svojou rodinou užívať chutnú klobásu.

  60. Dkovacova píše:

    Neskutočne chutná a jednoduchá klobása. Vrelo odporúčam!

  61. Etela Noskova píše:

    Článok je naozaj veľmi užitočný. Mám teraz chuť na domácu pečenú klobásu.

  62. Metod13 píše:

    Super post, ľahko pochopiteľné a praktické rady!

  63. Bohuslav Kazimirova píše:

    Tieto tipy sú skvelé, určite vyskúšam!

  64. Hajzerova Alfred píše:

    Ďakujem za skvelý návod, klobása sa mi určite bude teraz lepšie piecť.

  65. Hantuchova Diana píše:

    Takéto jednoduché recepty mám najradšej, ďakujem!

  66. Samel Jakub píše:

    Výborný návod, konečne viem, ako upiecť klobásu správne.

  67. Dusan Poliak píše:

    Skvelé tipy, vďaka za zdieľanie!

  68. Teodor Horvathova píše:

    Neviem si vynachváliť tieto rady, úplne perfektné!

  69. Beck Dionyz píše:

    Tento postup pečenia klobásy je úžasný, určite ho vyskúšam!

  70. Finkova Justina píše:

    Ďakujem za jednoduchý návod, teraz už viem, ako si spraviť skvelú pečenú klobásu.

  71. Cyprian76 píše:

    Super post! Pečená klobása je skvelá na grilovačku.

  72. Litajova Igor píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané, ďakujem!

  73. Maximilian Simonova píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si vyskúšam tento recept na pečenú klobásu.

  74. Slava Souc píše:

    Nádherný recept, určite ho vyskúšam o víkendu.

  75. Dobroslav67 píše:

    Ďakujem za tip na pečenie klobásy, nechám sa prekvapiť chutí!

  76. Kamil46 píše:

    Toto je presne ten typ receptu, ktorý hľadám. Skvelé!

  77. Michal56 píše:

    Skvelý návod! Určite vyskúšam.

  78. Mojzis Melinda píše:

    Ďakujem za tipy, pečenie klobásy sa mi teraz bude určite dariť!

  79. Fluptak píše:

    Neviem sa dočkať, až si upečiem vlastnú klobásu podľa tvojho návodu.

  80. Reznickova Stanislav píše:

    Super postup, ďakujem za zdieľanie!

  81. Slavomir Kralikova píše:

    Tieto kroky sú veľmi jednoduché na pochopenie, vďaka!

  82. Gabriel Krajciova píše:

    Pekne vysvetlené, určite to skúsim.

  83. Smokros píše:

    Toto je presne ten druh obsahu, ktorý mám rád. Veľmi praktické a užitočné rady.

  84. Bohumila Sloboda píše:

    Výborný návod na pečenie klobásy, teším sa na vyskúšanie.

  85. Wkonstantinidis píše:

    Naozaj pekný návod, ďakujem za zdieľanie.

  86. Levoslav Kovacova píše:

    Super návod! Vyskúšam určite.

  87. Ovircikova píše:

    Ďakujem za tipy, pečenie klobásy ešte nikdy nebolo také jednoduché.

  88. Bartovic Hana píše:

    Tieto kroky sú veľmi užitočné, vďaka!

  89. Fajnor Hedviga píše:

    Vďaka za recept, pečiem klobásu hneď zajtra!

  90. Raduz Tothova píše:

    Dobré rady pre začiatočníkov, výborné!

  91. Linda37 píše:

    Neviem sa dočkať, až si vyskúšam tento recept.

  92. Slavka73 píše:

    Super návod! Už sa teším, ako si upiekem vlastnú klobásu. Vďaka!

  93. Qbalogh píše:

    Tento postup znie veľmi jednoducho, určite ho vyskúšam. Ďakujem za tipy!

  94. Nemcova Vasil píše:

    Doma pečená klobása je najlepšia. Budem sa riadiť týmito radami, ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *