Ako upiecť krkovičku v celku

**Suroviny:**
– 500g krkovičky
– soľ
– čerstvé čierne korenie
– prášok z cesnaku
– sladká paprika
– jemne mletá paprika
– rastlinný olej

 

Ako pripraviť krkovičku v celku?

Návod:
1. Krkovičku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
2. V miske zmiešajte soľ, čerstvé čierne korenie, cesnakový prášok, sladkú papriku a mletú papriku.
3. Krkovičku dôkladne potrite touto zmesou korenín zo všetkých strán a nechajte aspoň 30 minút marinovať v chladničke.
4. Na panvici rozohrejte olej.
5. Marinovanú krkovičku položiť na panvicu a pečte ju z oboch strán, až kým nedosiahne zlatistý nádych a mäso nie je úplne prepečené.
6. Na konci pečenia nechajte krkovičku trochu vychladnúť a nakrájajte ju na plátky.
7. Servírujte teplú krkovičku so zemiakovým šalátom alebo chlebom a rôznymi prílohami podľa vašich preferencií. Prajeme vám dobrú chuť!

Ako upiecť krkovičku v celku?-2

2) Ako upiecť krkovičku v celku?

Pečenie krkovičky v celku je obľúbený spôsob, ako pripraviť tento mäsový pokrm, ktorý si môžete užiť na rodinnej oslave či nedeľnom obede. V nasledujúcom článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý vás prevedie celým procesom od výberu surovín až po samotné pečenie.

Potrebné suroviny na pečenie krkovičky

Na prípravu krkovičky v celku budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 cibuľa
  • 2 šálky vývaru alebo vody

 

Zapekané gnocchi s kuracím mäsom

Zapekané gnocchi s kuracím mäsom

Čítať viac »

Postup prípravy

Najprv sa pustite do prípravy krkovičky. Očistite ju od nadbytočného tuku a urobte do nej niekoľko hlbokých zárezov. V miske zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a majoránku. Touto marinádou dôkladne potrite mäso a nechajte ho oddychovať aspoň hodinu, najlepšie však cez noc v chladničke.

Rúru predhrejte na 180°C. Cibuľu nakrájajte na kolieska a rozložte na dno pekáča. Na cibuľu uložte krkovičku a okolo nej nalejte vývar alebo vodu. Pečte zakryté asi 90 minút, potom odstráňte pokrývku a dopiekajte ďalších 30 minút do zlatista.

Podávajte s vašimi obľúbenými prílohami a vychutnajte si šťavnatú krkovičku, ktorá zanechá silný dojem na vašich blízkych a priateľoch.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Avatar of Mário Mário píše:

    Osobne som tento recept už vyskúšal a musím povedať, že ma neskutočne potešil výsledok. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi chutné mäsové jedlá.

  2. Avatar of Bantal Bantal píše:

    Recept znie veľmi chutne, určite vyskúšam!

  3. Avatar of Jergus67 Jergus67 píše:

    Naozaj jednoduchý postup, zdá sa byť rýchly a chutný.

  4. Avatar of Jozef123 Jozef123 píše:

    Tento recept na krkovičku je skvelý! Milujem, keď si môžem pripraviť niečo chutné pre rodinu. Vždy pridám aj svoj obľúbený šalát. Určite to vyskúšam na nedeľný obed, dúfam, že všetkým bude chutiť!

  5. Avatar of KocurMik KocurMik píše:

    Wow, toto vyzerá naozaj chutne! Pečenie krkovičky je vždy hit. Rád varím a tento recept sa mi páči. Teším sa, až ho pripravím a prekvapím svojich priateľov. Dobrú chuť každému!

  6. Avatar of DankaKucharka DankaKucharka píše:

    Úžasný recept! Krkovička je moje obľúbené jedlo a tento spôsob pečenia vyzerá perfektne. Určite skúsim pridať aj nejaké bylinky navyše. Ďakujem za inšpiráciu, teším sa na výsledok!

  7. Avatar of VeselýJanko VeselýJanko píše:

    Skvelý návod! Pečenie krkovičky v celku je vždy výbornou voľbou na rodinné oslavy. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú zároveň chutné. Určite sa pustím do varenia podľa tohto postupu!

  8. Avatar of Cibulka99 Cibulka99 píše:

    Tento recept ma oslovil! Krkovička s cesnakom a paprikou znie fantasticky. Myslím, že pridám aj niečo extra na ochutenie. Teším sa na spoločné chvíle pri jedle s rodinou!

  9. Avatar of MiskaSrdce MiskaSrdce píše:

    ‚Pečená krkovička‘ znie ako dokonalé jedlo pre víkend! Už som si predstavila ten úžasný zápach počas pečenia. Verím, že to bude mať úspech u našich hostí pri nedeľnej večeri.

  10. Avatar of 'PastaMan' 'PastaMan' píše:

    ‚Toto je presne to, čo potrebujem! Krkovica je môj obľúbený pokrm a rád experimentujem s rôznymi marinádami. Tento recept vyskúšam už čoskoro a určite budem informovať o výsledku!‘

  11. Avatar of 'LuckyDuck' 'LuckyDuck' píše:

    ‚Jednoduché a chutné jedlo? To je presne to, čo hľadám! Krkovica mi vždy pripomína detstvo a rodinné stretnutia. Som nadšený z tohto receptu a nemôžem sa dočkať jeho prípravy!‘

  12. Avatar of 'FanyZahradnicka' 'FanyZahradnicka' píše:

    ‚Nápad s cibuľou pod krkovičkou vyzerá úžasne! Milujem kombináciu mäsa so zeleninou, takže určite vyskúšam tento recept počas najbližšieho víkendu.‘

  13. Avatar of 'RybkaLulu' 'RybkaLulu' píše:

    ‚Pečenie krkovičky je super voľba pre akúkoľvek príležitosť! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a ja ho určite otestujem. Teším sa na výsledok!‘