Ako upiecť krkovičku v celku

Ingrediencie:
– 500g krkovice
– soľ
– čierne korenie
– cesnakový prášok
– sladká paprika
– mletá paprika
– olej

 

Ako upiecť krkovičku v celku?

Postup:
1. Krkovicku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. V miske zmiešajte soľ, čierne korenie, cesnakový prášok, sladkú papriku a mletú papriku.
3. Krkovicku potrite zmesou korenín zo všetkých strán a nechajte aspoň 30 minút marinovať v chladničke.
4. Pripravte si panvicu a na nej rozohrejte olej.
5. Položte marinovanú krkovicku na panvicu a pečte ju z oboch strán, kým nezískate zlatistú farbu a mäso nie je hotové.
6. Nakoniec krkovicku nechajte trochu vychladnúť a nakrájajte ju na plátky.
7. Podávajte teplú krkovicku so zemiakovým šalátom alebo chlebom a rôznymi prílohami podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie krkovičky v celku je obľúbený spôsob prípravy tohto mäsového pokrmu, ktorý si môžete vychutnať na rodinnej oslave alebo nedeľnom obede. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý vás prevedie celým procesom od výberu ingrediencií až po pečenie.

Ingrediencie potrebné na pečenie krkovičky

Na prípravu krkovičky v celku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 cibuľa
  • 2 šálky vývaru alebo vody

 

Postup prípravy

Najprv si pripravte krkovičku. Očistite ju od zbytočného tuku a nakrájajte do ňu niekoľko hlbokých zárezov. V miske zmiešajte olivový olej, rozlisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a majoránku. Touto marinádou potrite mäso a nechajte ho odpočívať aspoň hodinu, najlepšie však cez noc v chladničke.

Rúru predhrejte na 180°C. Cibuľu nakrájajte na krúžky a rozložte na dno pekáča. Položte na cibuľu krkovičku a okolo nej nalejte vývar alebo vodu. Pečte zakryté asi 90 minút, potom odstráňte zakrývanie a dopiekajte ďalších 30 minút do zlatista.

Podávajte s obľúbenou prílohou a vychutnajte si šťavnatú krkovičku, ktorá ohromí vašu rodinu a priateľov.

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Mário píše:

    Osobne som tento recept už vyskúšal a musím povedať, že ma neskutočne potešil výsledok. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi chutné mäsové jedlá.

  2. Bantal píše:

    Recept znie veľmi chutne, určite vyskúšam!

  3. Jergus67 píše:

    Naozaj jednoduchý postup, zdá sa byť rýchly a chutný.

  4. Jozef123 píše:

    Tento recept na krkovičku je skvelý! Milujem, keď si môžem pripraviť niečo chutné pre rodinu. Vždy pridám aj svoj obľúbený šalát. Určite to vyskúšam na nedeľný obed, dúfam, že všetkým bude chutiť!

  5. KocurMik píše:

    Wow, toto vyzerá naozaj chutne! Pečenie krkovičky je vždy hit. Rád varím a tento recept sa mi páči. Teším sa, až ho pripravím a prekvapím svojich priateľov. Dobrú chuť každému!

  6. DankaKucharka píše:

    Úžasný recept! Krkovička je moje obľúbené jedlo a tento spôsob pečenia vyzerá perfektne. Určite skúsim pridať aj nejaké bylinky navyše. Ďakujem za inšpiráciu, teším sa na výsledok!

  7. VeselýJanko píše:

    Skvelý návod! Pečenie krkovičky v celku je vždy výbornou voľbou na rodinné oslavy. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú zároveň chutné. Určite sa pustím do varenia podľa tohto postupu!

  8. Cibulka99 píše:

    Tento recept ma oslovil! Krkovička s cesnakom a paprikou znie fantasticky. Myslím, že pridám aj niečo extra na ochutenie. Teším sa na spoločné chvíle pri jedle s rodinou!

  9. MiskaSrdce píše:

    ‘Pečená krkovička’ znie ako dokonalé jedlo pre víkend! Už som si predstavila ten úžasný zápach počas pečenia. Verím, že to bude mať úspech u našich hostí pri nedeľnej večeri.

  10. 'PastaMan' píše:

    ‘Toto je presne to, čo potrebujem! Krkovica je môj obľúbený pokrm a rád experimentujem s rôznymi marinádami. Tento recept vyskúšam už čoskoro a určite budem informovať o výsledku!’

  11. 'LuckyDuck' píše:

    ‘Jednoduché a chutné jedlo? To je presne to, čo hľadám! Krkovica mi vždy pripomína detstvo a rodinné stretnutia. Som nadšený z tohto receptu a nemôžem sa dočkať jeho prípravy!’

  12. 'FanyZahradnicka' píše:

    ‘Nápad s cibuľou pod krkovičkou vyzerá úžasne! Milujem kombináciu mäsa so zeleninou, takže určite vyskúšam tento recept počas najbližšieho víkendu.’

  13. 'RybkaLulu' píše:

    ‘Pečenie krkovičky je super voľba pre akúkoľvek príležitosť! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a ja ho určite otestujem. Teším sa na výsledok!’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *