Ako si upiecť kuracie krídla tak, aby boli vynikajúce a šťavnaté? Dnes sa na to pozrieme spoločne.
Na prípravu kuracích krídiel budete potrebovať:
– 1 kg kuracích krídiel
– 3 polievkové lyžice oleja
– 1 čajová lyžička soli
– 1 čajová lyžička mletej papriky
– 1 čajová lyžička cesnakového prášku
– 1 čajová lyžička cibule v prášku
– 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
Postup pečenia kuracích krídiel
Kroky:
1. Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
2. V menšej miske zmiešajte olej s koreninami a dôkladne premiešajte.
3. Kuracie krídla vložte do väčšej nádoby a zalejte pripravenou zmesou korenín. Dobre premiešajte, aby sa všetky krídla rovnomerne obalili v marináde.
4. Krídla rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte ich v rúre približne 40-45 minút, alebo kým nebudú zlatisté a šťavnaté.
5. Servírujte ich teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Prajem dobrú chuť!
Takže jednoduchá maškrta, s ktorou rýchlo potešíte všetkých okolo vás. Rada ju pripravujem najmä v situáciách, keď nemám veľa času. Kuracie krídla sú veľmi nenáročné na prípravu, takže si môžete oddýchnuť. 🙂

2) Ako získať skvelé kuracie krídla?
Kuracie krídla sú populárne jedlo na rôznych oslavách či rodinných stretnutiach. Ich príprava je veľmi jednoduchá a ak sa držíte správneho postupu, môžete si vychutnať šťavnaté a chutné krídla, ktoré potešia nielen vás, ale aj vašich hostí. V tomto príspevku vám predstavíme, ako na pečenie kuracích krídiel, vrátane všetkých potrebných ingrediencií.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích krídiel budete potrebovať:
- 1 kg kuracích krídiel
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 1 polievkovú lyžicu papriky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 polievkovú lyžicu medu (voliteľné)
- šťava z 1 citrónu
Tieto ingrediencie sú základom pre výborné kuracie krídla, ktoré sú pripravené na pečenie.
Postup prípravy
Tu je jednoduchý návod, ako upiecť kuracie krídla:
- Rúru predhrejte na 200 °C (392 °F).
- Krídla starostlivo umyte a osušte s papierovým obrúskom.
- V miske zmiešajte rastlinný olej, soľ, čierne korenie, papriku, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Ak máte radi sladší nádych, môžete pridať aj med.
- Pridajte krídla do marinády a dôkladne ich obalte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však cez noc.
- Marinované krídla položte na plech s papierom na pečenie. Pečte ich v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým nebudú zlaté a chrumkavé.
Podávajte horúce s vašou obľúbenou omáčkou a užite si náš úžasný kulinársky zážitok!