Ak hľadáte recept na krém na Parížske rožky tak mám pre vás niečo delikátne.
Potrebné suroviny:
- 500 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 100 g cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 1 vanilkový struk
- 1 lyžica masla
Krém na Parížske rožky
Postup:
- Vanilkový struk prerežte na polovicu a vyškrabte semiačka.
- V hrnci zohrejte mlieko spolu s vyškrabanými semiačkami a vanilkovým strukom. Privarte k miernemu varu a nechajte lúhovať približne 10 minút.
- V väčšej miske zmiešajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, dokým nedosiahnete hladkú zmes.
- Postupne prilievajte varné mlieko do zmesi žĺtkov, neustále miešajte, aby sa žĺtky nezačali soľovať.
- Zmes prelejte späť do hrnca a pri strednom ohni za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
- Keď krém zahustí, odstráňte vanilkový struk a vmiešajte maslo.
- Nechajte krém vychladnúť a potom ho použite ako náplň do Parížskych rožkov.
Dúfam, že vám tento recept pomôže. Prajem vám dobrú chuť k Parížskym rožkom s vanilkovým krémom!
2) Krém na Parížske rožky
Suroviny:
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 2 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 50 g mletých orechov
– 100 g mletých mandlí
Postup:
1. Maslo zmäkneme a vymiešame s práškovým cukrom.
2. Pridáme obe vajcia a dobre vmiešame.
3. Pridáme vanilkový cukor a múku a opäť dobre vmiešame.
4. Na záver pridáme mleté orechy a mandle a opäť dobre premiešame.
5. Krém je teraz pripravený na nanesenie na Parížske rožky.
Ďalší krok:
1. Zo základného cesta na Parížske rožky vytvarujeme malé rožky.
2. Na každý rožok nanesieme krém.
3. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 15 – 20 minút, kým rožky nezhnednú.
Takto pripravené Parížske rožky so šľahačkovým krémom budú lahodnou chuťou pre každého sladkého milovníka. Dobrú chuť!