Krém na Parížske rožky

Ak hľadáte recept na krém na Parížske rožky tak mám pre vás niečo delikátne. 

Potrebné suroviny:

  • 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 vanilkový struk
  • 1 lyžica masla

Krém na Parížske rožky

Postup:

  1. Vanilkový struk prerežte na polovicu a vyškrabte semiačka.
  2. V hrnci zohrejte mlieko spolu s vyškrabanými semiačkami a vanilkovým strukom. Privarte k miernemu varu a nechajte lúhovať približne 10 minút.
  3. V väčšej miske zmiešajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, dokým nedosiahnete hladkú zmes.
  4. Postupne prilievajte varné mlieko do zmesi žĺtkov, neustále miešajte, aby sa žĺtky nezačali soľovať.
  5. Zmes prelejte späť do hrnca a pri strednom ohni za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
  6. Keď krém zahustí, odstráňte vanilkový struk a vmiešajte maslo.
  7. Nechajte krém vychladnúť a potom ho použite ako náplň do Parížskych rožkov.

Dúfam, že vám tento recept pomôže. Prajem vám dobrú chuť k Parížskym rožkom s vanilkovým krémom!

 

 

Krém na Parížske rožky

2) Krém na Parížske rožky

Suroviny:
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 2 vajcia
– 1 vanilkový cukor
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 50 g mletých orechov
– 100 g mletých mandlí

Postup:
1. Maslo zmäkneme a vymiešame s práškovým cukrom.
2. Pridáme obe vajcia a dobre vmiešame.
3. Pridáme vanilkový cukor a múku a opäť dobre vmiešame.
4. Na záver pridáme mleté orechy a mandle a opäť dobre premiešame.
5. Krém je teraz pripravený na nanesenie na Parížske rožky.

Ďalší krok:
1. Zo základného cesta na Parížske rožky vytvarujeme malé rožky.
2. Na každý rožok nanesieme krém.
3. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 15 – 20 minút, kým rožky nezhnednú.

Takto pripravené Parížske rožky so šľahačkovým krémom budú lahodnou chuťou pre každého sladkého milovníka. Dobrú chuť!

 

Parížske rožky

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *