Ak by ste si radi vychutnali tradičné japonské jedlo s tofu, určite vám odporúčam vyskúšať vyprážané tofu, známe aj ako agedashi tofu. Táto jednoduchá a chutná pochúťka sa často podáva ako predjedlo vo veľa japonských reštauráciách. Tu je rýchla a jednoduchá receptúra, ak by ste ju chceli vyskúšať sami:
Suroviny:
- 225 g tofu (stlačené a nakrájané na malé kocky)
- 2/3 šálky kukuričnej múky
- olivový olej na vyprážanie
- sojová omáčka na dochutenie
- kari, zázvor a zelená cibuľka na ozdobenie
Vyprážané tofu – agedashi
Postup:
- Vložte kukuričnú múku do misky a obalte v nej kúsky tofu, aby boli dobre pokryté.
- Rozohrejte olej na strednej teplote vo vysokej panvici. Vyprážajte tofu kúsky z každej strany, až kým nebudú zlatisté a krásne krehké.
- Vyňať tofu z oleja a nechať ho odkvapkať na papierovom utierkou, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.
- Podávajte vyprážané tofu so sojovou omáčkou na dochutenie. Môžete pridať aj kari alebo zázvor podľa chuti. Ozdobte pokrájanou zelenou cibuľkou, aby ste pridali osviežujúcu chuť.
Môžete si vychutnať toto vyprážané tofu samostatne alebo ho podávať ako súčasť hlavného jedla so zeleninovou prílohou a ryžou. Nechutná len skvele, ale je aj veľmi zdravé a výživné!