Samozrejme, rád vám pomôžem s čokoládovou polevou na tortu po slovensky! Tu je jednoduchý recept:
Ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml šľahačky
- 50 g masla
Čokoládová poleva na tortu
Postup:
- Natrhajte horúcu čokoládu na menšie kúsky a dajte do misy.
- Vo veľkom hrnci zohrejte šľahačku takmer do varu.
- Nalejte horúcu šľahačku na čokoládu a nechajte ju chvíľu odpočívať, kým sa čokoláda neroztaví.
- Pridajte maslo a dôkladne premiešajte, kým nezískate hladkú a lesklú polevu.
- Nechajte polevu vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju nalejte na tortu alebo použite podľa vášho uváženia.
Týmto spôsobom si jednoducho a rýchlo pripravíte vynikajúcu čokoládovú polevu na svoju tortu. Dúfam, že sa vám bude páčiť!